Interviu cu Teo Trandafir: ”De obicei fac ce-mi spune inima”

De Elena S. , pe

În perioada estivala, Teo este în transmisiune directa de la malul marii. Am provocat-o sa ne spuna ce v-a pregatit, care sunt marile satisfacții pe care le are, pe cine apreciaza mai mult în showbizul românesc, dar si despre prietenie, în lumea mondenă.
Faci întotdeauna ce-ţi spune inima sau, în primul rând, raţiunea e la loc de cinste?
De obicei fac ce-mi spune inima, dar mi se întâmpla ca raţiunea celor din jur sa ma traga foarte rau în jos.
Esti una dintre cele mai longevive realizatoare de emisiuni TV. Cum simţi ca te percep oamenii din jur?
Ca pe cea mai longeviva realizatoare TV. Sper sa ţina povestea, sper sa ne mai întâlnim şi peste ani şi sper ca peste ani sa ma gândesc la perioada mea de acum ca fi ind una intermediara. Am senzaţia ca ne îndreptam catre o noua direcţie careia va trebui sa ne adaptam cu toţii într-un fel sau în altul. Perioada de cristalizare abia a început. Cred ca peste vreo 4 ani vom putea discuta despre o poziţionare exacta a mea sau a oricarui individ care începe acum. De fapt, la mine abia începe, eu am intrat într-o cu totul alta perioada. N-am înţeles absolut nimic, nu înţeleg daca se poate supravieţui, ce trebuie sa faci pentru asta, pâna unde trebuie sa mergi. Nu-mi dau seama înca daca supravieţuirea este o condiţie sine qua non (n.r.: absolut necesara), deci hai sa vorbim peste 4 ani.
Care este cea mai mare satisfacţie pe care o ai, acum, dupa mulţi ani de televiziune?
Faptul ca mi se întâmpla sa am opinii proprii pe care le pot exprima, le pot ar gu menta ca la televizor şi în viaţa privata. Adica într-o adunare de prieteni, în momentul în care eu gândesc diferit, pot sa spun ca gândesc diferit şi de ce gândesc diferit. În principiu, un tânar anonim se gândeşte de zece ori daca e un bun moment sa-şi exprime parerea care nu e tocmai convergenta cu a celorlalţi. Eu nu, pentru ca sunt prea batrâna ca sa tac, sunt prea isteaţa ca sa tac şi pentru ca am întotdeauna cel puţin 5 argumente la-ndemâna, pentru ca în televiziune trebuie sa ai „5 reasons why”. Mi-a intrat atât de tare în reflex încât, daca cineva zice ca e 12 ziua şi eu zic ca e 12 noaptea, ştiu de ce îţi spun asta, pot s-o demonstrez şi pot sa-ţi şi numar câteva dintre stelele pe care deja le vad pe cer.
Multe persoane afirmă că în lumea mondenă nu există prietenii. Tu ai prieteni în acesta lume?
Cei care afirma ca nu exista prietenii în lumea mondena sunt nişte frustraţi, pentru ca, daca tu nu poţi sa-ţi gaseşti prieteni, daca tu nu-ţi gaseşti locul, daca tu nu poţi sa întreţii o prietenie care necesita sacrificii uriaşe de ambele parţi, nu înseamna ca ea nu exista. Înseamna doar ca n-ai fost tu în stare s-o gaseşti. Da, am prietenii foarte lungi, am prietenii fara dubiu, fara umbra, fara îndoiala, fara dar şi poate.
Dacă ai face un clasament, cine ar fi în topul celor mai ofertante personaje din showbizul românesc?
Îmi place cuplul de prezentatori Razvan şi Dani. E pe sufletul meu, înţeleg relaţia, înţeleg raportul, înţeleg de ce se întâmpla aşa şi nu altfel. Înţeleg ca şi când as fi de acolo.
Și pe cine apreciezi în mod deosebit?
Îmi place Mircea Radu, întotdeauna mi-a placut. Pentru ca știe sa formuleze o idee într-un fel absolut genial, face sa sune brici si o idee tâmpita ce i-a fost sugerata. Tu înțelegi ce vrea el sa întrebe și o expune într-un fel atât frumos și de sentimental, de nobil încât te întrebi daca tu ai fi fost în stare de asta.
Îmi poți dezvalui un citat în care te regasesti sau care pur si simplu îți place foarte mult?
Întotdeauna sa fii tu însuți, în afara de situația în care poți fi un unicorn, atunci fi i întotdeauna un unicorn!
Care sunt lucrurile pe care ți le doresti si nu ai avut ocazia sa le faci din lipsa de timp sau din alte considerente?
Mi-ar placea o vacanța la mare în care sa nu fie nevoie sa stau în costum de baie și în care sa nu fie foarte multa lume, sa pot comanda bauturi reci fara sa trebuiasca sa merg mult timp. Mi-ar placea ca hotelul sa fie pe malul marii. Mi-ar placea ca încet, încet, sa fac din locul ala o a doua casa și pe masura ce trec anii sa ma așez acolo. Sa ma așez când vreau eu pe malul marii, singura sau cu cineva și sa ma uit la mare fara sa fiu nevoita sa ma dezbrac în costum de baie pentru ca așa face lumea. Mi-ar placea sa pot sa fac asta în timp ce tac, sa nu trebuiasca sa vorbesc neaparat, sa ma uit la mare. Sa ascultam muzica daca simțim nevoia, sa ne ținem de mâna, sa știm fiecare ce gândește celalalt. Când obosim, sa ne ducem sa ne uitam la televizor, sa ne bagam în pat și sa nu ne deranjeze când se trezește celalalt sa citeasca Giordano Bruno sau Francesco Petrarca. Si mi-ar mai placea sa pot sa citesc pe malul marii Vladimir Mayakovsky.
În general, mergi singura sa-ți cumperi, sa zicem, o pâine, fara sa te gândesti ca lumea s-ar putea strânge „ciorchine” pentru poze si autografe?
Da, nu se întâmpla mai niciodata atât de grav. Se mai întâmpla, dar nu e atât de complicat.
De vacanță se mai pune problema?
Nu, dupa o luna de mare sa te duci din nou la mare e redundant. (zâmbește)
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter