Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Vineri, 18 ianuarie 2019, 18:13
Michelle Obama este un exemplu pentru multe tinere! Fosta Primă Doamnă a Americii a povestit în autobiografia „Becoming” un moment delicat, care a marcat-o în perioada liceului.

Profesoara de meditații i-a marcat adolescența lui Michelle Obama

Michelle Obama a absolvit Liceul Whitey M. Young, unul dintre cele mai populare din Chicago. Înainte de a da admiterea, Michelle a fost consiliată de o profesoară coordonatoare, care i-ar fi marcat adolescența. Femeia i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Universitatea Princeton, una de top din Statele Unite, unde puțini elevi reușesc să treacă de procesul de admitere. Această universitate Michelle o alesese și pentru că fratele ei mai mare, Craig, studia deja acolo.

Michelle Obama: „Nu am vrut să las opinia unei singure persoane să schimbe tot ce știam eu despre mine”

Michelle Obama

Fosta Primă Doamnă a Americii a declarat că nu își amintește detalii despre această femeie – ce vârstă avea sau care erau originile ei. Experiența a fost destul de traumatizantă încât a blocat psihic momentul, refuzând să se mai gândească la el. „Nu am vrut să las opinia unei singure persoane să schimbe tot ce știam eu despre mine”, a povestit Michelle. Așa că a hotărât să șteargă din minte episodul și să se întoarcă la învățat. Câteva luni mai târziu, în cutia poștală a găsit un plic cu antetul Universității Princeton: fusese admisă.

„Nu am mai trecut pe la consilier să îi spun că s-a înșelat – că până la urmă am fost suficient de bună încât să intru la Princeton. Nu ne-ar fi ajutat pe niciuna cu absolut nimic. Până la urmă, nu trebuia să-i demonstrez ei nimic. Trebuia să îmi demonstrez mie”, a decis, Michelle Obama.

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter