Fostul rege Juan Carlos al Spaniei se retrage din viața publică

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 28 mai 2019, 10:25
Fostul rege Juan Carlos I al Spaniei a anunțat că se va retrage complet din viața publică începând cu data de 2 iunie, la cinci ani după ce a abdicat în favoarea fiului său.

Cred că a venit momentul să deschid o nouă pagină în viața mea și să mă retrag complet din viața publică”, a declarat Juan Carlos în vârstă de 81 de ani, într-o scrisoare adresată fiului său, regele Felipe al VI-lea, potrivit El Pais.

Din momentul abdicării sale, în iunie 2014, fostul monarh a participat la ceremonii oficiale precum și la diverse evenimente publice. Cea mai recentă apariție a sa a fost pe 15 mai, la o coridă în Plaza de Las Ventas din Madrid.

Juan Carlos I a abdicat după 39 de ani de domnie

După ce timp de 39 de ani s-a aflat pe tronul Spaniei, Juan Carlos a semnat abdicarea sa pe 18 iunie 2014. La tron a urcat fiul său, Felipe (51 ani).

Fostul rege a fost iubit mult timp de poporul său, după ce și-a ajutat țara să treacă peste dictatura lui Franco, devenind astfel o figură importantă a democrației spaniole.

Însă, în ultimii ani de domnie, popularitatea acestuia a fost afectată de scandaluri, printre care și cel de corupție în care au fost implicați fiica sa Cristina și soțul ei, Inaki Urdangarin. Acesta din urmă se află la închisoare pentru deturnare de fonduri.

În timp ce Spania se afla în plină criză economică, Juan Carlos a mers la o vânătoare costisitoare de elefanți în Botswana, de unde suveranul s-a întors cu o fractură la șold, în anul 2012.

Imaginea sa a fost afectată și de relația extraconjugală cu aristocrata de origine germană Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter