Consoarta regelui Thailandei a rămas fără titlurile regale. De ce o acuză monarhul

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 23 octombrie 2019, 12:21
Regele Thailandei și-a lăsat consoarta regală fără titluri, statut și grade militare, la doar trei luni după ce aceasta a fost unsă în această poziție. Sineenat Wongvajirapakdi, în vârstă de 34 de ani, a primit titlul de consoartă regală pe 28 iulie, fiind prima femeie în această poziție din ultimul secol.

Regele Maha Vajiralongkorn al Thailandei și-a lăsat consoarta fără titluri din cauza „lipsei de loialitate” și „ambiției” de a egala poziția reginei, susține un comandant citat de The Guardian.

Wongvajirapakdi, cunoscută sub porecla Koi, a primit titlul pe 28 iulie, zi în care regele a împlinit 67 de ani. A fost pentru prima dată în aproape 100 de ani când un monarh thailandez și-a luat consoartă.

După doar câteva zile, palatul a făcut publice mai multe imagini în care Sineenat apărea trăgând cu arma, pilotând un avion, pregătindu-se să sară cu parașuta dintr-un avion și ținându-l pe rege de mână.

La începutul acestei săptămâni, Sineenat a suferit o cădere publică. Acesteia i s-a retras rangul de „Chao Khun Phra” sau nobilă consoartă, pentru „lipsă de loialitate față de rege”, precum și „acțiuni împotriva angajamentelor reginei Suthida pentru propriile ei ambiții”.

Suthida a devenit regină în luna mai, fiind cea de a patra soție a regelui.

Acțiunile lui Sineenat arată că aceasta „nu oferă onoare regelui și nu înțelege tradițiile regale… acțiunile ei sunt doar în beneficiul ei”, potrivit unui comunicat regal.

Conform comunicatului, Sineenat încerca să ajungă la aceeași poziție cu regina Suthida.

Comportamentul fostei consoarte regale este „considerat lipsit de respect față de Majestatea sa și a cauzat divizare între curteni și neînțelegeri printre oameni”. Sineenat a fost lăsată fără rangurile militare, decorațiunile și titlurile regale.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu consoarta regelui Thailandei.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter