EXCLUSIV Rețete pentru jumătatea ta, cu Chef Foa

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 19 februarie 2021, 16:25

Chef Foa, pe numele real Florin Scripcă, a devenit celebru publicului din România în postura de jurat al emisiunii “Masterchef”. Are 38 de ani și și-a făcut ucenicia în domeniul artei culinare în Londra, unde a lucrat pentru prima dată într-un restaurant cu specific italian. S-a angajat apoi la compania de catering a renumitului Jamie Oliver (“Jamie Oliver Fabulous Feasts”), a lucrat și la un restaurant cu stele Michelin și și-a continuat studiile gastronomice în Franța și Italia.

În România, Chef Foa coordonează bucătăriile unora dintre cele mai apreciate restaurante din București și are o afacere de familie ,“Flavours”, care se ocupă de diferite concepte de restaurante, de catering pe diferite niveluri (pentru corporații, școli private etc.), Street Food-uri, evenimente tailor-made și de diverse alte servicii și soluții gastronomice inovatoare.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Chef Foa gătește din pasiune și este un expert desăvârșit în a crea momente culinare de excepție, iar pentru că ne aflăm în luna iubirii și dragostea (chiar) trece prin stomac, charismaticul Chef ne-a împărtășit, în exclusivitate, secretul unei mese romantice ideale.

Cum arată, după părerea ta, o cină romantică perfectă?

În primul rând, se bazează pe plăcerile individuale ale participanților. Apoi, din punctul meu de vedere, o masă așezată pe malul unei ape sau printre copaci, fără prea mult design, dar cu mâncare de suflet, acompaniată de muzica naturii, este fix ceea ce trebuie pentru o cină romantică perfectă.

Care este cea mai romantică surpriză culinară pe care ai făcut-o ultima dată?

Cred cea mai romantică surpriză culinară nu este mâncarea care surprinde, ci una care este dorită. În cazul meu, o salată cu andive și sardine și-a făcut datoria și a întâlnit dorința.

Cum definești desertul ideal?

Desertul ideal trebuie să fie dulce, sănătos, zemos și delicios.

Dacă “Chef Foa” ar fi un preparat culinar ce ingrediente ar conține?

Ar conține, cu siguranță, ardei iute. Dar și unt, lămâie, miere, lapte, jambon iberic, usturoi, vinete, sare, piper și, la final, puțin ulei de măsline extra virgin.

Special, pentru cititorii Unica, ce preparate deosebite recomanzi pentru o cină romantică?

Cod negru de Alaska în pastă miso, completat cu o felie de Cheesecake cu fructe proaspete reprezintă combinație perfectă pentru o cină romantică de neuitat – cât trebuie din toate.

Cod negru de alaska în pastă miso

EXCLUSIV Rețete pentru jumătatea ta, cu Chef Foa

Ingrediente (2 porții): 500 g cod negru de Alaska,200 g pastă miso din soia, 50 g zahăr de cocos, 50 ml sake, 100 ml Sos Mirin, 2 bucăți bok choy.

Mod de preparare: 

Într-o crăticioară se încinge sosul Mirin și zahărul de cocos. Se amestecă bine până se dizolvă, apoi se adaugă sake și se micșorează focul. Se adaugă pasta de soia, se amestecă și se lasă la  răcit.

Peștele se taie în bucăți potrivite, apoi se scufundă în marinata miso și se lasă la rece, peste noapte.

Peștele se poate găti la grătar sau în cuptor, la o temperatură mare pentru ca peștele să se rumenească bine, dar și să rămână hidratat.  Peștele se servește cu Bok Choy opărit și cu sos miso redus.

Cheese Cake

EXCLUSIV Rețete pentru jumătatea ta, cu Chef Foa

Ingrediente:

Pentru blat: 500 g biscuiți digestivi, 10 g ghimbir praf, 10 g scorțișoară praf, 200 g unt, 3 linguri faină.

Pentru compoziție: 900 g cremă de brânză simplă, 300 g smântână, 3 ouă întregi, 1 gălbenuș, 250 g zahăr, un baton vanilie.

Pentru design: căpșune proaspete, mentă proaspată,  zahăr pudră.

Mod de preparare: 

Se zdrobesc biscuiții, se topește untul, apoi se combină toate ingredientele pentru blat. Se amestecă bine. Se întinde aluatul obținut într-o tavă de copt, într-un strat de grosimea degetului inelar.

Pentru compoziție: se amestecă zahărul cu oul până se dizolvă zahărul, apoi se combină toate ingredientele. Se toarnă compoziția peste blat și se coace timp de 25 de minute la o temperatură de 180 °C.

Poftă bună!

Credit foto:  Twenty9 Studio, Mircea Achim, Marius Dragne

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter