INTERVIU. Dan Negru, detalii din culisele quiz show-ului „Jocul cuvintelor”: „Am emoții”

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 25 august 2022, 12:00

Quiz show-ul „Jocul cuvintelor cu Dan Negru” va începe miercuri, 20 aprilie, la Kanal D. Va putea fi urmărit de trei ori pe săptămână, de miercuri până vineri, de la 22:30! Dan Negru ne-a vorbit despre noul lui proiect TV și nu numai.

Mâine se lansează „Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, ai emoții? Ți-e teamă că formatul nu va prinde? Ți-a fost vreodată teamă de eșec?

Prima lecție în televiziune e modestia. Dacă o pierzi pe asta, sunt slabe șanse să poți să faci performanță. Așa că… da! Am emoții, am mereu emoții când apar în fața publicului. Azi, lumea televiziunii e impredictibilă, publicul TV e împărțit, ofertele sunt multe și diverse, dar „Jocul Cuvintelor” e un show atipic pentru televiziunile din România. E singurul quiz show difuzat pe o televiziune mare. E singurul concurs în care se pune preț pe creiere. Îmi plac provocările și îmi place să fac lucruri pe care alții nu le mai fac. Despre asta e „Jocul Cuvintelor”.

Spuneai cu ceva timp în urmă că obișnuiești să citești ce se scrie despre tine pentru a afla „unde greșești și unde reușești”, uneori se scriu și lucruri neadevărate sau răutăcioase, te-au afectat vreodată?

N-am avut o presă ostilă dintr-un singur motiv: nu sunt un star. Eu sunt cel care prezintă staruri. Am învățat să-mi cunosc locul. E o harababură la noi. Prezentatorii se cred vedete, vedetele care sunt dansatori, cântăreți, actori, vor să fie prezentatori, e totul haotic. Eu rămân un ușier al celebrităților și al formatelor. Atât, nimic mai mult!

Mai spuneai despre tine că „nu ești un om cu talent în televiziune”, de ce? Atunci căror lucruri se datorează longevitatea ta pe micul ecran?

Nu sunt deloc un moderator talentat, sunt un moderator harnic, care a învățat să decodeze formate TV și să le adapteze pieței românești. În lumea televiziunii și a formatelor e o vorbă: nu inventează străinii atâtea formate câte putem noi să stricăm. Eu am avut norocul că am învățat să adaptez formatele internaționale pentru România. De aici longevitatea. Dar asta nu înseamnă talent, înseamnă doar muncă.

Te-ai gândit vreodată să renunți la televiziune?

Nu la televiziune, cât la apariția pe ecran. Am avut multe oferte de a face televiziune din birouri pe diferite funcții, dar nu sunt pregătit. Încă îmi plac luminile.

Care este cea mai mare dorință a ta?

Să îmbătrânesc împreună cu toți ai mei.

Dar frică?

Că n-o să am timp de toate…

Ai fobii?

N-am fobii sau nu mi le-am descoperit încă.

Ai vreo amintire stânjenitoare de care-ți amintești chiar și azi?

Eram pe scenă la un festival din Ploiești și am căzut de pe scenă trăgând după mine și doi invitați.

Pe ce cheltui cei mai mulți bani?

Știu că sunt reper în zgârcenie, dar nu mi-am făcut o analiză a cheltuielilor. Probabil pe excursii, pentru că acum suntem 4 în echipă, de când au apărut și cei doi copii.

Ai regrete?

Cred că puteam, împreună cu colegii mei, să dăm o altă direcție televiziunii în anii ’90-2000. Noi dădeam trenduri atunci și adeseori am fost mânați de audiența obținută ușor. Se vede asta azi, în programele TV.

Care a fost momentul acela greu, care te-a marcat, dar pe care l-ai depășit și care te-a făcut omul care ești acum?

Încerc să uit momentele grele și să le șterg din memorie. Nu-i țin minte nici măcar pe cei care mi le-au pricinuit.

Tu și soția ta sunteți căsătoriți de 16 ani, care crezi că este „secretul” relației voastre de lungă durată?

Probabil ce am văzut acasă, în familie. Părinții mei au fost împreună toată viața, socrii mei la fel, cumnații mei sunt împreună în aceeași familie, bunicii noștri, și ai mei și ai Codruței, au fost împreună până la final. Probabil ăsta e un secret, faci ce vezi acasă.

Povesteai într-un interviu că tu și Codruța v-ați cunoscut la Timișoara, în timpul facultății, iar că cererea în căsătorie a venit natural; cum s-a întâmplat?

A fost firesc, fără tam tam. Nunta a fost una discretă. Codruța e medic stomatolog, n-are nicio treabă cu lumea showbizului, așa că ne păstrăm discreția și liniștea. E bine așa.

Cum gestionați tu și soția ta conflictele din cuplu?

Acum n-o mai facem noi. O fac copiii. Ei ne domolesc atunci când ne aprindem.

Ce apreciezi cel mai mult la soția ta?

Liniștea pe care mi-a dat-o.

Ce îți mai dorești și nu s-a întâmplat până acum?

Autostradă până acasă, la Timișoara. 😂

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter