Dan Negru, dorit în reclamele la jocuri de noroc. Cum a răspuns prezentatorul: „Succesul îl câștigi urcând pe scări, nu cu liftul norocului”

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Miercuri, 01 martie 2023, 20:52

Își câștigă existența din televiziune și imobiliare, iar reclamă nu a făcut niciodată, la niciun produs. Acum, Dan Negru a primit, însă, o propunere care l-a revoltat. Jurnalistul de la Kanal D ar fi trebuit să promoveze jocurile de noroc, iar chipul lui să troneze pe panouri publicitare.

A refuzat. Ba mai mult, Dan Negru dă ca exemplu alte țări în care această practică este interzisă cu desăvârșire.

Dan Negru a primit o ofertă care l-a revoltat

“În toată țara, pe toate zidurile și pe toate ecranele e promovat îndemnul la noroc. Mi-au propus și mie să apar pe panouri publicitare și să promovez jocurile de noroc. Am refuzat. Degeaba e proiectul „România Educată” dacă pe străzi e promovat norocul. Succesul în viață îl câștigi urcând pe scări și nu cu liftul norocului. Asta trebuie să explice România educată”, spune Dan Negru pe o rețea de socializare.

Dan Negru: „Nu există nicio statistică oficială care să spună câți dependenți are România pentru că sunt interese mari să nu se afle asta”

Prezentatorul recunoaște că în alte țări situația e cu totul alta.

“Din 2021, în Republica Moldova a interzisă orice fel de publicitate la jocuri de noroc, cazinouri sau pariuri sportive. În Anglia vedetele din showbiz nu au voie să promoveze jocurile de noroc. În Germania e interzisă publicitatea pariurilor sportive înaintea sau în timpul meciurilor. La noi totul e vândut norocului. Nu există nicio statistică oficială care să spună câți dependenți are România pentru că sunt interese mari să nu se afle asta. În locul afișelor uriașe care îndeamnă la săracia norocului aș pune vorba lui Caragiale: Norocul e prea puțin și lumea e prea multă”.

Motivul pentru care Dan Negru refuză să apară în reclame

Face televiziune, dar ar fi putut câștiga bani frumoși și din publicitate. Cu toate astea, Dan Negru a stat departe de această tentație, chiar dacă, la un moment dat, și-ar fi putut luat un apartament în Colentina cu banii oferiți.

„Acum vreo 20 de ani, când făceam Academia vedetelor, venise un operator de telefonie. Eu trebuia să bag mâna în acvarii – erau tot felul de probe, cu acvarii – şi să scot un telefon de acolo.   Am zis nu. Banii? Am calculat atunci, îmi puteam lua un apartament în Colentina. Noroc că am avut o soţie care m-a înţeles. Ofertele au continuat şi acum, în epoca Facebook şi Instagram. Chiar ieri am avut o ofertă, pentru o postare. Era ceva de ordinul sutelor de euro”, povestea Dan Negru pentru paginademedia.ro

„M-au contactat şi de la o companie care producea uşi pentru garaje. Aveau şi scenariul pregătit. Se deschidea o uşă, eu eram de o parte, iar Florin Piersic de cealaltă“, a mai spus Negru. „Mi s-a mai întâmplat ceva. Când mergeam pe la firme de construcţii sau de diverse materiale, unii erau speriaţi: aoleu, iar a venit cineva care vrea barter. Asta pentru că sunt influenceri care lucrează şi pe barter. Nu am făcut niciodată publicitate, nici pe bani, nici pe barter. Am refuzat, pur şi simplu“, a adăugat el.

Foto: Kanal D, Facebook, Antena1

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter