Dan Negru, mesaj pentru părinții care se împotrivesc examenului de Bacalaureat la Religie: „Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii”

De Oana Savin, pe

Dan Negru a reacționat pe rețelele de socializare după ce mai mulți părinți s-au arătat deranjați de propunerea religiei ca materie de Bacalaureat. Omul de televiziune le-a dat un sfat celor care s-au împotrivit acestei propuneri.

Religia a fost propusă ca materie pe care elevii o pot alege ca probă la examenul de Bacalureat. Doar că mai mulți părinți s-au declarați deranjați de această inițiativă.

Dan Negru, mesaj pentru părinții care nu își doresc ca religia să fie materie de Bacalaureat

Propunerea a fost semnată de Patriarhul Daniel, însă a creat controverse în rândul cetățenilor. Iar Dan Negru a ținut să le transmită un mesaj părinților care și-ai exprimat dezacordul în această privință.

„Propunerea ca religia să fie materie opțională la bacalaureat a stârnit iureș. Unii pro. Alții contra. Tuturor le-aș spune că orice spor de cunoaștere e un avantaj în viață ! Santa Maria delle Grazie unde se află „Cina cea de taină” a lui DaVinci sau „Capela Sixtină a lui Michelangelo sunt printre cele mai vizitate locuri din lume. Muzeele lumii sunt pline de religie”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

„Nu le tăiați copiilor aripile cunoașterii. Sa trăiești intr-o Europă creștină cu istorie și artă creștine și să nu știi nimic despre cultura religioasă, e o formă de prostie fudulă. Nu fiți proști,nu vă condamnați copiii la neștiință. Patimiile lui Iisus nu trebuie să-i sperie! Iisus nu ne cere sa murim ca EL, ne cere sa trăim ca el”, a continuat realizatorul de televiziune.

Citește și: Iana Novac, la FRESH by UNICA, despre viața ei ca mamă și soție: „Nu am fost nicicând mai fericită. Este extraordinar!” / Exclusiv

„Celor din gașca „anti” le-aș aminti și vorba lui Einstein : „Ştiinţa fără religie este şchioapă, religia fără ştiinţă este oarbă”, a închieat Dan Negru mesajul.

Părintele Vasile Ioana, cunoscut pentru aparițiile sale în emisiunea „Vorbește Lumea” de pe Pro TV, a reacționat la postarea lui Dan Negru.

Citește și: Mircea Radu, dezamăgit de felul în care e tratat liderul trupei Phoenix: “Umilința la care a fost supus Nicu Covaci o simt și eu”

„Dane, o sinteză atât de grăitoare legată de avantajele cunoașterii nu o putea face decât un om al “Cuvântului și al cuvintelor”. Am însă o veste proastă. Necunoașterea, iraționalul, nebunia atotștiutoare este mai vocală! Cultura, bunul simț, smerenia, pacea, sunt întotdeauna tăcute și cuminți”, a precizat părintele.

Religia, propusă ca materie de Bacalaureat

Patriarhul Daniel a semnat o solicitare a cultelor religioase prin care se cere ca reglia să devină materie de Bacalaureat.

Reprezentanții bisericilor sunt de părere că religia nu ar trebui discriminată ca disciplină școlară. Mai mult, aceștia își doresc ca elevii să aibă oportunitatea de a alege să dea examenul de Bacalaureat la această materie.

Citește și: Oana Roman, mutare neașteptată după separarea de Marius Elisei: „E mult prea mult pentru ce avem noi două nevoie”

Citește și: Elena Merișoreanu, prima apariție TV după ce și-a pus proteză la picior : „A fost ca un concediu, am fost răsfățată”

„Nediscriminarea Religiei în raport cu alte discipline școlare din trunchiul comun, prin includerea acesteia în lista disciplinelor școlare, la alegere, în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventează orele de religie să aibă posibilitatea de a-și valorifica și verifica competențele dobândite la această disciplină, una dintre puținele care se studiază pe tot parcursul învățământului preuniversitar și singura care a fost validată de majoritatea covârșitoare a părinților”, se arată în solicitarea postată pe edupedu.ro.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Dan Negru

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter