Dana Rogoz, despre referendum: „Homofobia, la fel ca și rasismul, se învață”

De Oana Dinu, pe
Dana Rogoz s-a alăturat persoanelor publice din România care nu vor merge la referendumul privind familia tradițională. Cum își argumentează vedeta decizia.

Dana Rogoz a publicat pe blogul ei argumentele pentru care este contra referendumului ce va avea loc pe 6 – 7 octombrie. Artista a menționat că ar fi mers la vot doar pentru a spune NU, dar a ales să se alăture campaniei #boicot și va ieși din casă doar dacă există pericolul unui rezultat pozitiv: „pentru că neatingerea pragului minim de votanți ar transmite un mesaj mai puternic celor care au vrut să ne dezbine, celor care au vrut să distragă atenția de la problemele reale ale țării, celor care au cheltuit inutil bani nu pe una, ci pe două zile de votare.”

Dana a vorbit și despre convingerea că acest referendum „nu va schimba lumea în care trăim în felul în care cei care l-au propus și-ar dori-o”, iar „homosexualii vor continua să se iubească” indiferent de rezultatul voturilor.

Dana Rogoz spune că își va învăța copilul să iubească necondiționat

Actrița este mama unui băiețel în vârstă de trei ani și a povestit că Vlad va fi educat să fie tolerant față de toți oameni: „Copilul meu este și va fi educat să iubească oamenii indiferent de rasa, religia, culoarea, averea, statutul sau orientarea sexuală. Copilul meu va vedea filme sau piese de teatru și va citi într-o zi romane care tratează subiectul homosexualității. Copilul meu va întâlni cupluri formate din persoane de același sex ținându-se de mână în străinătate, chiar dacă nu se va întâmpla asta la noi în țară prea curând. Homofobia, la fel ca și rasismul, se învață.”

Dana Rogoz a mai spus și că își va iubi copilul indiferent de alegerile lui: „Sunt convinsă că nu ar fi nici șocat, nici dezgustat, nici nu i-ar fi frică, nici nu s-ar simți amenințat, nici nu ar urî, așa cum nu a făcut-o atunci când a văzut oameni rugându-se la Buddha în călătoriile noastre, și nu la Isus, ori când s-a jucat cu copii de toate naționalitățile și culturile. El va fi învățat să-i iubească și să-i înțeleagă și pe cei care iubesc diferit față de părinții lui. Iar eu îl voi iubi pe el indiferent de alegerile pe care le va face în viață.”

Printre persoanele publice care au vorbit despre poziționarea lor față de referendumul privind redefinirea noțiunii de familie se numără Tudor Chirilă, Alexandra Ungureanu, Marcel Iureș, Amalia Enache, Carmen Brumă, Dragoș Bucur, Alexandra Stan. Unele vedete chiar au susținut o campanie de boicot al referendumului.

Citește și: 

Moment sfâșietor pentru o tânără la petrecerea ei de majorat

O tânără a găsit o metodă inedită de a se răzbuna pe bărbații „macho” VIDEO

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter