Dan Negru, despre pandemia de coronavirus: ”Este un reset ecologic”

De Unica.ro, pe
Dan Negru este îngrijorat de criza pe care pandemia de coronavirus a provocat-o în lume. Prezentatorul de televiziune și-a spus, la rândul său, părerea despre situația grea care se conturează la nivel mondial.

Dan Negru este recunoscut pentru replicile sale acide și pentru atitudinea curajoasă de care dă dovadă în expunerea punctului de vedere. Mesajul său de acum, din plină criză de coronavirus, este unul care atrage atenția asupra unor incertitudini create în jurul acestui scenariu sumbru: ”nu știm când” și ”nu știm cum” sunt singurele noutăți… Îmi place Anand Mahira, îl urmăresc pe Twitter. E un baștan indian cu multe miliarde. Mahira zice că coronavirusul e justificarea unei resetări economice globale. Zice că cei mai mulți din cei care lucrează acum de acasă, acolo vor rămâne. După coronavirus, patronii îi vor întoarce la job pe unii dar pe cei mulți îi vor păstra cu salarii mai mici, lucrând de acasă. E un reset al forței de muncă… Zice că se vor închide mii de fabrici care poluau oricum, că oamenii vor circulamai puțîn dacă vor lucra de acasă și că zborurile se vor reduce simțitor din cauza prețurilor care vor creste. E și un reset ecologic. Coronavirusul e butonul de reset economic. O spun tot mai mulți!”

Citește și –  După ce a luat în derâdere coronavirusul, Oana Roman este dispusă să ajute. Cum se implică vedeta

”Schimbarea banilor, dispariția cashului, naționalizarea de către stat a marilor bussinesuri și apoi întărirea statului care era oricum slăbit și jigărit sunt teorii dezbătute de toate marile analize financiare mondiale. Franța a anunțat deja oficial   naționaliza marile companii dacă  fi nevoie… E adevărat, lume o luase razna orcium, valorile nu mai existau, banii nu mai aveau valaore, resetul era o chestiune de timp… Dar „omul e un animal social „. A zis-o Aristotel prin anul 300 Î.HR. Lipsa de socializare deprimă, dă boli psihice. „Arestul la domiciliu” a milioane de oameni lipsiți de socializare și închiși în casele lor doar cu gândul la șomajul în care tocmai au intrat  aduce dereglări psihice mult mai grave…”

Primul restaurant din lume a apărut în 1765 și s-a numit „Boulanger”. Thomas Boys l-a pictat într-un tablou. Restaurant vine de la la cuvântul „restaurer” adică de la menirea de a-i „restaura„, „revigora” pe cei care intrau   mănânce și să socializeze. Fără nicio speranță și fără niciun orizont de așteptare , cu „nu știm când” și „nu știm cum” o  fie tot mai greu. Oră după oră…”, – a scris Dan Negru pe pagina sa de socializare.

Citește și – Designerii români se implică în lupta împotriva coronavirus și confecționează măști de protecție

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter