Cum să găteşti ca un Chef. Florin Dumitrescu te învaţă

De Geo Berciu, pe

Pentru a-ţi impresiona familia sau musafirii cu o reţetă delicioasă din carne de vită, tornedos, purtând semnătura Chefului Florin Dumitrescu, trebuie doar să urmezi sfaturile acestuia, iar rezultatul va fi unul uimitor.
Reţeta fostului jurat de la MasterChef este una relativ uşoară, cu ingrediente puţine, care poate fi încercată acasă de către oricine. Ingredientele necesare preparării unui Tournedos a la Florin Dumitrescu sunt: 500 g de mușchi de vită, 500 g de spanac proaspăt, 300 g de cartofi, 100 ml de ulei de măsline, 100 g de unt, 50 ml de coniac, 100 ml de smântână pentru gătit, cimbru proaspăt, rozmarin, tot proaspăt, usturoi.
Cum să găteşti ca un Chef. Florin Dumitrescu te învaţă

„Pentru frăgezirea mușchiului de vită, recomand păstrarea lui în baie de ulei de măsline cu frunze de pătrunjel, ceapă, morcovi și țelină, la frigider, cu cel puțin 24 ore înainte de a fi gătit. Pui mușchiul de vită în tigaia încinsă cu puțin unt și prăjeștă după gust, în sânge, mediu sau bine făcut. Din punctul meu de vedere, cel mai bun mod de a mânca un mușchi de vită este în sânge sau mediu. Bine făcută, carnea devine mult prea tare, își pierde frăgezimea și gustul. După ce mușchiul de vită este gătit așa cum îl dorești, îl scoți pe o farfurie, iar în tigaia în care ai prăjit mușchiul toarnă coniacul și flambează-l. Mare grijă la perdele, pentru că este periculos ! După ce s-a stins flacăra, pune smântâna și amestecă bine. Dă tigaia la o parte de pe foc și pune puțin unt, ca să se lege sosul.
Cum să găteşti ca un Chef. Florin Dumitrescu te învaţă

Pentru garnitură, spală cartofii foarte bine sub jet de apă rece și învelește-i în folie de aluminiu. Apoi bagă-i la cuptor, la foc mediu. Pentru a fi siguri că sunt gata, poți să îi încerci cu o frigăruie. Dacă aceasta pătrunde fără dificultate în interiorul lor, atunci cartofii sunt gata.Îi scoți din folie și le faci o tăietură pe jumătate, iar în interior pui sare și o felie de unt. Spanacul nu trebuie opărit înainte, deoarece își va pierde vitaminele în apă. Dacă totuși vrei să îl fierbi întâi, îl lași în apa clocotită 1 minut și imediat ce îl scoți îl răcești cu un jet de apă rece sau apă cu gheață. Înainte să îl pui în tigaia cu unt, stoarce spanacul, pentru a scăpa de excesul de apă. Eu recomand să îl gătești direct în tigaie pentru a beneficia de vitaminele și mineralele din el. Este de ajuns să topești untul și să călești puțin usturoiul, după care să pui spanacul spălat și să îl lași la gătit până acesta se înmoaie. Excesul de apă îl arunci și continui să amesteci în spanac până este gătit. Spanacul necesită o cantitate mai mare de sare, dar trebuie să ai grijă să nu sări bariera din „gustos”, pe terenul ,”sărat”. Pentru montaj, poți să te joci foarte mult, să îți pui imaginația la treabă. După părerea mea, de pe nicio farfurie nu trebuie să lipsească ierburile aromate proaspete. Îți recomand să încerci cimbru, rozmarin, salvie sau busuioc proaspăt”, a dezvăluit Chef Florin Dumitrescu pentru masterchefromania.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter