Cum arată cei trei copii ai lui Stephen Hawking

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 14 martie 2018, 11:21
Vestea morții astrofizicianului Stephen Hawking a îndurerat o lume întreagă, anunțul decesului fiind făcut chiar de către cei trei copii ai săi, singurii care, de altfel, i-au fost alături în ultimii ani din viață.

Autorul Teoriei Absolutului, Stephen Hawking, s-a stins din viață la 76 de ani, în locuința sa din Cambridge. Acesta fusese diagnosticat la doar 21 de ani cu o boală incurabilă, boala Lou Gehrig, o maladie neurodegenerativă (scleroză laterală amiotrofică) care îl împiedica să se miște putând comunica doar cu ajutorul unui muşchi facial conectat la un sintetizator de voce. Cu toate că medicii îi dăduseră doar câțiva ani de trăit, iată că dorința și perseverența lui Hawking au făcut o minune și omul de știință a răzbit și chiar învins cumplitul verdict: „Perspectiva de a muri devreme m-a făcut să înțeleg că viața merită trăită” – spunea savantul la un moment dat.

Stephen Howking inainte de a afla diagnosticul

Stephen Howking înainte de a fi diagnosticat 

 

Stephen Hawking, considerat un geniu al vremurilor noastre, a fost căsătorit de două ori. Cu prima soție, Jane Wilde, cea care îi era logodnică atunci când a aflat diagnosticul, s-a căsătorit in 1965, dar a divorțat 30 de ani mai târziu, ca urmare a faptului că savantul se îndrăgostise de asistenta sa medicală, pe nume Elaine Mason, cea care în același an i-a devenit și soție.

cum-arata-sotie-stephen-hawking 2

Jane Wilde, prima soţie lui Stephen Hawking

În 2006, Stephan Hawking și cea de-a doua soție au divorțat. Din primul mariaj, Stephen Hawking a devenit tatăl a trei copii: Lucy Hawking, Robert Hawking și Timothy Hawking.

cum-arata-sotie-stephen-hawking 4

Elaine Manson, cea de-a doua soție a lui Stephen Howking

La doi ani după căsnicie Stephen Howking a devenit tată pentru prima oară, atunci când soția sa l-a născut pe Robert Hawking, în vârstă de 51 de ani, de profesie inginer programator.

Cum arată cei trei copii ai lui Stephen Hawking

Lucy Hawking, în vârstă de 47 de ani, de profesie jurnalistă a scris alături de tatăl său  o serie de cărţi pentru copii bazate pe ştiinţă care s-au bucurat de un real succes în întreaga lume. Aceasta, la rândul său s-a confruntat cu o dramă în propria-i familie atunci când a aflat că fiul său are autism. Scandalurile cu soțul său și faptul că a fost internată la dezalcoolizare au condus la un iminent divorț.

Lucy Hawking

Lucy Hawking, fiica lui Stephen Hawking

Cel de-al treilea copil al lui Stephen Hawking a venit pe lume în 1979, Timothy Hawking, astăzi în vârstă de 38 de ani. Acesta povestea că în primii 5 ani din viață nu a vorbit deloc cu tatăl său deoarece nu înțelegea ce spune, relatează BBC. Cei doi au reușit să aibă o relație apropiată abia după ce tatăl său a folosit sintetizatorul de voce. Cu toate că în presă s-a dezbătut o bună perioadă de timp că Timothy nu ar fi fost copilul biologic al marelui astrofizician, Jane Wilde a dezmințit și a contraargumentat întru totul aceste zvonuri.

Stephen Howking

Citește și – Top 15 citate motivaționale de la Stephen Hawking

Citește și Previziunile lui Stephen Hawking despre viitorul omenirii. Vezi ce se va întâmpla peste 50 de ani!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter