Cum arăta Angela Merkel în tinerețe

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 26 septembrie 2017, 13:59
Toată lumea o știe pe Angela Merkel din 2005 când a devenit prima femeie cancelar al Germaniei, însă puțini știu cum arăta aceasta în tinerețe.

Angela Dorothea Merkel, născută pe 17 iulie 1954 în Hamburg, Germania, este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcţie la data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag, parlamentul german, iar acum a ajuns la al patrulea mandat de cancelar.

Desemnată de revista Forbes „cea mai puternică femeie din lume”, Merkel nu a fost mereu faimoasă și nici puternică. În anul 1990, era la începutul carierei ei politice, când nimeni nu se gândea că tânăra aspirantă va ajunge într-o zi cancelarul Germaniei.

Tatăl lui Merkel este pastorul luteran Horst Kasner. Mama ei, Herlind Kasner, născută Jentzsch, este de profesie profesoară de latină și engleză. Imediat după nașterea Angelei familia s-a mutat de la Hamburg.

În 1978 Merkel și-a încheiat studiul fizicii la Universitatea Karl Marx din Leipzig, iar  în 1986 și-a dat doctoratul în fizică, dobândind titlul . Încă din timpul școlii și al facultății, Merkel a fost membră activă a organizației de tineret socialiste Freie Deutsche Jugend (Tineretul german liber), fără a deveni și membră de partid.

Merkel a trăit în Hamburg până la prăbușirea acesteia și Reunificarea Germaniei din 1989 – 1990.

Între anii 1977 și 1982 a fost căsătorită cu fizicianul Ulrich Merkel, de la care a păstrat numele de familie. Din 1998 încoace este căsătorită cu chimistul Joachim Sauer, dar ambele căsătorii au rămas fără copii.

Iată cum arăta Angela Merkel înainte să devină celebră:

Descoperă, în galeria foto de mai sus, cum arată actualul soț al cancelarului german!

Citește și – Cele mai puternice femei influenceri din lume

Citește și – Cum arătau cei mai puternici lideri ai lumii în tinerețe

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter