Cine este românul care a devenit primarul unui oraș din Germania

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 09 august 2022, 17:34

Un român a fost ales primarul orașului Gorlitz din Germania. Bărbatul a fost muzician și a plecat din România în anul 1990.

Octavian Ursu are 51 de ani și a câștigat, duminică, postul de primar al celui mai estic oraș din Germania, în urma unui scrutin electoral intens mediatizat.

Românul, candidatul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) conduse de cancelarul Angela Merkel, a obținut 55,1% din voturi, devansându-l pe comisarul de poliție Sebastian Wippel, 37 de ani, candidatul partidului populist Alternativa pentru Germania (AfD).

Sunt foarte fericit pentru rezultatul alegerilor, dar acum trebuie să văd ce am de făcut pentru a-i convinge și pe cei care nu m-au votat”, a declarat Octavian Ursu.

Cine este Octavian Ursu

Ursu s-a născut în București la 28 octombrie 1967. A studiat muzica și pedagogia în Capitală, unde a trăit două evenimente cutremurătoare: cutremurul din 1977 și Revoluția din 1989, scrie Libertatea.ro.

La începutul anului 1990 a emigrat în Germania, unde s-a angajat ca solist trompetist la Filarmonica din Görlitz. Inițial a vrut să stea acolo doar doi ani, timp în care să poată strânge bani pentru a-și cumpăra instrumente muzicale mai performante.

Dar până la urmă a rămas în Germania, unde a obținut cetățenia și a început să își facă un nume în viața culturală a orașului.

În politică a debutat în anul 2009, când CDU i-a propus să candideze pentru postul de consilier local. Ascensiunea lui în acest domeniu a continuat cu momentele 2010, când a devenit președinte al filialei CDU din Görlitz, și 2014, când a intrat în parlamentul landului Saxonia.

Octavian Ursu este căsătorit de 25 de ani cu Desirée, fata unor emigranți din Silezia superioară, care i-a dăruit doi copii: Silviana și Diandra. 

Sursă foto: Libertatea.ro

Vezi şi mâncăruri tradițioanle pe care să le încerci când ești în Germania!

Citeşte şi Castelul Hohenzollern – Germania – un loc de poveste, încărcat de istorie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter