Merkel renunță la lockdown-ul de Paște: „Greşeala îmi aparţine doar mie”

De Unica.ro, pe
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a luat decizia de a renunța la carantina din weeekendul de Paștele catolic și protestant.

Decizia a fost luată miercuri, după două zile de când Merkel anunțase anularea serviciilor religioase, interzicerea adunărilor și închiderea celor mai multe magazine în weekend-ul de 1-5 aprilie, conform Deutsche Welle.

Merkel a stabilit, alături de premierii landurilor din țară, că impunerea unui lockdown strict de Paște nu mai este o măsură restrictivă luată în considerare. Decizia a fost luată în timpul unei ședințe video neprogramate.

„Ideea unor restricţii severe de Paşte a fost creată cu cele mai bune intenţii”, a zis Merkel, potrivit Libertatea, adăugând apoi că planul a fost luat din scurt și că nu putea fi pus în aplicare din acest motiv. „Această greșeală îmi aparține doar mie”.

Citește și: Secretarul de stat Andreea Moldovean: „Îmi doresc din tot sufletul o carantină naţională”

Citește și: Platforma de programare la vaccinare împotriva COVID-19 se modifică de la 1 aprilie

Citește și: O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Belgia

Citește și: Predicții UE: până în iulie, 56% din populația României va fi vaccinată cu ambele doze

Marți, cancelarul și premierii landurilor hotărâseră ca majoritatea magazinelor să fie închise, adunările să fie interzise, iar serviciile religioase anulate în weekendul de Paștele catolic și protestant, cu scopul de a opri creșterea infecțiilor cu COVID-19. „Situaţia este gravă” a declarat cancelarul luni. „Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou”.

Merkel a mai subliniat și că Germania se confruntă cu o „creștere exponențială” a pandemiei din cauza tulpinii britanice a virusului. Ea a spus că țara se confruntă cu o „nouă pandemie, clar mai letală, clar mai infecţioasă şi contagioasă mai mult timp”.

Miercuri, Institutul Robert Koch a confirmat 15.183 de cazuri noi zilnice și 248 de decese în Germania.

Foto: YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter