Câți bani le aduce platforma Youtube vedetelor din România

De Oana Savin, pe
Platforma Youtube le aduce vedetelor din România atât succesul internațional, cât și foarte mulți bani. Câteva celebrități autohtone, printre care Inna și Minelli, au dezvăluit cât câștigă de pe urma milioanelor de vizualizări.

Inna a cunoscut un succes răsunător chiar de la începutul carierei sale. Piesele ei au un număr record de vizualizări pe Youtube. Mai mult, artista are aproape 3 milioane de followeri pe Instagram.

Nu mă gândesc foarte mult cum să stau în topul Facebook-ului şi al Instagramului. Dacă aş face asta, ar însemna să mă las de muzică. Este foarte complicat şi ii apreciez pe colegii mei, care se ocupa de vlogging, blogging, instagram şi cum să-şi menţină toate reţelele de socializare pe un loc bine meritat. Eu nu fac asta. Fac muzică şi prin muzică mea sper să-i fac pe oameni să vadă şi alte lucruri drăguţe””, a declarat Inna pentru Știrile ProTV.

De asemenea, Minelli, interpreta piesei „Mariola”, a reușit să ajugă pe primul loc în topurile din Germania, Marea Britanie, Franța, Cehia și Rusia.

Pe Youtube, videoclipul piesei a avut peste 15 milioane de vizualizări.

„M-am bucurat maxim că şi-a luat aşa un avânt. A urcat treptat şi uite că acum a început să facă pași frumoşi şi pe afară. Şi când merg la concerte, oamenii sunt înnebuniţi şi toată lumea cântă Hola, Yo me llamo Mariola! Nu contează că este bărbat sau femeie. În momentul ăla toată lumea se numeşte Mariola”, a afirmat Minelli.

Deși câștigă destul de bine de pe urma platformelor de socializare, principala sursă de venit a artiștilor tomâni sunt concertele.

„Depinde cât de multe vizualizări ai pe Youtube. Dacă este un artist care are câteva sute de milioane de vizualizări poţi să faci nişte sume considerabile. Dacă ai 20, 30 de milioane nu prea poţi spune că eşti milionar. În schimb, media în România la un milion de vizite pe Youtube este de 300 – 600 de dolari”, a explicat producătorul muzical Lucian Ștefan.

Sursă foto: Arhivă Unica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter