Angela Gheorghiu, noi critici la adresa României. „Nu s-a schimbat nimic!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 octombrie 2022, 11:11

Soprana Angela Gheorghiu (57 de ani) și-a exprimat din nou nemulțumirile față de România. În cadrul unui interviu pentru publicația străină “Sunday Independent”, cântăreața de operă a declarat că încă “nu și-a făcut debutul în operă” în țara sa natală deoarece consideră că nu s-a schimbat mentalitatea oamenilor în România după perioada comunistă. Angela Gheorghiu spune că a avut o copilărie fericită în România, dar încă există multe probleme din trecut care au rămas nerezolvate.

Am fost un copil foarte fericit, uneori eram atât de fericită încât nu puteam îndura. Am fost un copil-minune. Mi-am dat seama că vocea mea îi face pe oameni fericiți, că îi poate face să plângă.

Aveam o casă frumoasă, cu grădină, aveam animale, dar nu realizam că trăiam într-o țară dură, comunistă. Nu realizam cât de greu era pentru părinții mei să facă rost de mâncare, nu-mi dădeam seama că nu ai dreptul să spui nimic politic (…)

În opinia mea, nimic nu s-a schimbat în afară de faptul că avem dreptul la liberă circulație. Mentalitatea e aceeași în țara mea. Eu încă nu mi-am făcut debutul în țara mea – a declarat Gheorghiu.

În cadrul unui interviu mai vechi, Angela Gheorghiu spunea că nu datorează nimic țării sale natale pentru că nu a primit susținerea de care avea nevoie.

Citeşte şi: Elon Musk și-a lansat propriul parfum. A câștigat 1 milion dolari în primele ore de când a fost pus la vânzare

Citeşte şi: Alice Cavaleru a trecut prin momente grele cu micuța Alegra: ”Infecția ajunsese în sânge”

Citeşte şi: Reacția Anamariei Prodan când a aflat că Laurențiu Reghecampf a cerut instanței să nu-i mai poarte numele. „Astea sunt prostii!”

Citeşte şi: Elon Musk și-a lansat propriul parfum. A câștigat 1 milion dolari în primele ore de când a fost pus la vânzare

Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea. Dimpotrivă, eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea.

În România, în 32 de ani, am avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, niciun spectacol de operă cu excepția examenului de licență a Universității de Muzică București, care a avut loc la Cluj în 1990… Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România.

Mi-am dedicat toată viața muzicii și în particular muzicii românești, pe care o cânt în toate concertele mele. Naționalitatea mea e română. Originea mea din Adjud o știe o lume întreagă și o menționez în toate prezentările și biografiile care mi se cer

Nu datorez, în fapt, nimănui nicio explicație. Ba dimpotrivă, mie mi se datorează explicații din partea multora. Am considerat că măcar o dată lucrurile trebuie spuse clar

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter