ANDREEA MARIN: „Viața merge mai departe și merită să-i dai o nouă șansă”

De Revista Unica, pe Ultimul update Miercuri, 25 aprilie 2018, 18:23
La 43 de ani, Andreea Marin lucrează pe mai multe planuri: televiziune, publicitate, PR, CSR, organizare și prezentare de evenimente, campanii pentru companii din țară și de peste hotare, caravane de life coaching, proiecte umanitare. În plus, este mamă full-time pentru Violeta (10 ani) și... iubește din nou!

 

Dragă Andreea, spune-ne câteva din secretele tale în ceea ce privește un stil de viață sănătos…
Există un singur secret pentru echilibru: moderația. Iar pentru starea de bine interioară: respectul de sine. Îndrăznesc să sper că sunt un model, dar nu în mod special pentru femeile care caută să arate mai bine, ci pentru cele care vor mai mult de la viață și îndrăznesc să viseze până departe, dar și să își pună ideile benefice în practică. Pentru acele femei care îi iubesc pe cei din apropierea lor, dar vor să își amintească și că merită să se iubească, măcar din când în când, pe ele însele. Pentru cele care știu că au și drepturi, nu doar îndatoriri, și vor să le afle. Sau pentru femeile care înțeleg că frumusețea nu înseamnă un tipar la care trebuie să ne raportăm toate, ci mai degrabă acceptarea faptului pe care titlul revistei voastre îl afirmă, pe bună dreptate, clar și cu curaj: unicitatea. Fără sănătate, să nu uităm, nimic nu capătă contur și sens. Să te simți bine în pielea ta e important, dar la fel de bine trebuie să înțelegem că valoarea noastră ca oameni nu stă în numărul kilogramelor sau al centimetrilor din talie. Desigur, însă, un corp armonios înseamnă și un corp sănătos. De asta trebuie să ne pese, în primul rând. Nu obosesc să vorbesc despre toate aceste lucruri, pentru că vreau să văd în jurul meu cât mai multe femei fericite.

Stilul tău estetic și vestimentar a evoluat mult în ultimii ani, ai trecut prin multe schimbări. Cum te definești acum?
Pur și simplu, liberă să mă bucur de mine, așa cum sunt, chiar dacă nu mă înscriu în normele perfecțiunii. Mă simt tânără și cu o energie creatoare care mă ajută să mă simt foarte bine cu mine însămi, la 43 de ani. Nu glumesc atunci când spun că n-aș mai vrea să am astăzi, din nou, 20 de ani, să o iau de la capăt încercând să demonstrez multe lucruri, să am ani de luptă pentru a realiza ceva durabil… Acum, în sfârșit, știu cine sunt, ce pot, lucrurile s-au așezat și îmi oferă liniștea de a face ceea ce îmi place, de a purta ceea ce vreau și simt eu că mi se potrivește, fără a-mi dori cu orice preț să fiu pe placul tuturor.

Ce înseamnă pentru tine frumusețea feminină? Ai vreun ideal feminin, vreun model, o femeie pe care o admiri?
Audrey Hepburn e pentru mine definiția feminității. Aparent fragilă, a fost o forță în realitate prin felul în care a lăsat urme în această lume, prin talent, generozitate, frumusețe umană, pur și simplu. Iar acțiunile ei ca Ambasador UNICEF au fost o inspirație pentru mine. De curând, am fost la sediul Națiunilor Unite din New York, chiar la UNICEF, iar în fața intrării am găsit un mic monument-simbol dedicat acestei complexe personalități. Vedeți, ea a devenit, pentru totdeauna, ceea ce numim astăzi un fashion icon. Dar realizările sale în celelalte direcții depășesc cu mult această latură a personalității ei.

Ai trecut prin mai multe despărțiri, dar de fiecare dată ai găsit puterea de a te reinventa și de a merge mai departe. Cum privești dragostea acum?
Înainte de toate, neșansa unor despărțiri repetate nu ține de ușurința cu care aș fi părăsit corabia, dimpotrivă, merg până în pânzele albe, atâta timp cât simt că există respect, încredere, iubire. Problemele se pot rezolva, dacă baza este solidă. Ca femeie, însă, cred foarte mult în datoria mea de a face tot ce pot pentru o viață trăită în echilibru, frumos și demn. Dacă acest lucru se dovedește imposibil la un moment dat în cuplu, nu sunt de părere că trebuie să stai și să suferi o viață pentru asta. Te poți reconstrui și îți poți găsi o altă șansă de a zâmbi, de a construi, de a te simți om, până la urmă. O despărțire nu e o dramă. Dar traiul în doi atunci când nu mai există liantul, poate fi o profundă nefericire. Viața merge mai departe și merită să-i dai o nouă șansă, la orice vârstă, împotriva ideilor preconcepute din jurul tău. în fond, nimeni nu trăiește în sufletul sau în papucii tăi. Tu știi cel mai bine. Iar dragostea nu poate exista, într-un mod sănătos, decât împreună cu respectul și încrederea. Așa o definesc eu.

Cum trebuie să fie un bărbat pentru a-ți cuceri (și păstra) inima?  
Nu am rețete pentru asta. Actualul meu partener de viață este un om total diferit de ceea ce credeam eu că ar fi potrivit pentru mine. Totuși, în ciuda distanței, legătura noastră este puternică și frumoasă.

Cum reușiți să păstrați o iubire la distanță? Ce ne poți povesti despre partenerul tău, Adrian Brâncoveanu?
Ne place să păstrăm cât mai mult discreția în privința relației noastre, dar nu e o rușine să spun că ne iubim și am găsit soluții să călătorim unul către altul și să construim o viață împreună. Avem planuri de viitor, vise și trăim bucurii neașteptate împreună. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest dar.

Cel mai important lucru pe care l-ai învățat despre viață până acum?
Că… nu există nu se poate!

Ce pregătești pentru viitor?
Prefer să las împlinirile concrete să vorbească de la sine, pas cu pas. Dar dacă mă întrebați care este proiectul actual pentru care stau cel mai mult cu stiloul pe hârtie, atunci acesta este o campanie care depășește granițele țării noastre, gândită pentru a atinge suflete și vieți de pretutindeni, e o premieră despre care va voi vorbi la momentul potrivit. Mă știți deja: sunt omul surprizelor!

Foto: Stefan Dani

Citește interviul integral cu Andreea Marin în numărul de mai al revistei UNICA!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter