Dietă Andreea Marin. Regulile stricte pe care le respectă

De Geo Berciu, pe

De mai bine de un an de zile, Andreea Marin a devenit conştientă de importanţa alimentaţiei în viaţa ei şi a devenit promotoarea unui stil de viaţă sănătos.

La transformarea Andreei Marin au contribuit vizitele pe care ea le-a făcut la diverse clinici de detoxifiere din Bodrum, dar şi sfaturile avizate ale specialiştilor în nutriţie.
Dietă Andreea Marin. Regulile stricte pe care le respectă

Într-o postare pe situl ei, Andreea Marin a povestit regulile stricte pe care le-a urmat în timpul dietei ei, care a dat rezultate spectaculoase.
Dietă Andreea Marin. Regulile stricte pe care le respectă

„Pentru o bună bucată de vreme cel puţin, pâinea (de orice fel!), dulciurile, pastele şi orice tip de ulei (chiar şi cel de măsline) au fost EXCLUSE din meniul meu. Carnea (slabă, doar de pui, vită sau peşte, fireşte) şi legumele nu erau gătite cu niciun strop de ulei. Şi o să rămâneţi uimiţi câte reţete gustoase descoperi pentru carne, gătită doar prin fierbere (rasolul poate fi foarte gustos cu o bucată de brânza alături sau un ou fiert; o supă e binevenită, dacă eviţi legumele precum cartoful, de pildă), fie pusă la cuptor în apă cu o foaie de dafin, sare, piper sau orice e pe gustul tău ca ingredient (boia, cimbru, mărar, pătrunjel etc) doar să fie făcut din plante uscate, nu proaspete; la îndemână este şi opţiunea simplă, carnea la grătar, unde poţi să aşezi şi câteva felii din legumele tale preferate, care să-i împrumute aroma. Dacă îţi plac organele, îţi poţi permite, de exemplu, o porţie de limbă în aspic. Excepţia care-mi făcea plăcere: mezelurile nu prea grase, dar fără restricţie de cantitate şi cremvuştii ce pot fi însoţiţi de savoarea unui muştar fără zahăr (DIJON). Şi, deşi ceapa sau usturoiul nu sunt indicate, nu strică din când în când un mujdei de usturoi făcut simplu, cu apă.
Dietă Andreea Marin. Regulile stricte pe care le respectă

Un NU hotărât sucurilor de orice fel, mai cu seamă celor îmbuteliate, indiferent că sunt acidulate sau ba (câte un suc proaspăt, făcut pe loc doar din anumite fructe cu continut de zahar scazut a devenit posibil doar în săptămânile de dieta în care fructele şi legumele erau permise; e important de ştiut că fazele dietei urmate de mine însemnau succesiuni de câte două săptămâni în care alternam reţetele, nedând astfel corpului meu ocazia să devină rezistent în faţa fazei de dietă urmate şi să stagneze la o greutate intermediară). Excepţia care mi-a făcut mare plăcere: limonada, cu îndulcitor în loc de zahăr, dar la fel de gustoasă. Apa, plată sau minerală, mi-a fost recomandată în cantitate minimă de 2 litri de lichid pe zi. Nu mi-a fost prea uşor să respect această îndrumare, recunosc.
Dietă Andreea Marin. Regulile stricte pe care le respectă

În fiecare zi, nelipsitele vitamine Calciu şi Magneziu efervescente mă ajutau să beau apa mai uşor şi-mi asigurau o porţie de energie atât de necesară, astfel încât să evit senzaţia că mă simt slăbită, epuizată, ameţită. Găsiţi mai greu în farmacii vitaminele în formula „fără zahăr”, dar insistaţi, până la urmă le veţi da de urmă. Avantajul: sunt la fel de aromate ca şi pastilele efervescente cu zahăr şi îţi dau senzaţia că bei ceva dulce şi bun, în sfârşit!
Dietă Andreea Marin. Regulile stricte pe care le respectă

Încearcă să nu mănânci după ora 20, şi ultima masă să fie una cât mai uşoară, spre deosebire de mesele până în ora 14, care sunt necesare a fi mai consistente. Corpul devine mai leneş în partea a doua a zilei şi digestia asemenea, deci nu vei reuşi să arzi, ci doar să „depui” ceea ce mănânci fără moderaţie către seara.
Dietă Andreea Marin. Regulile stricte pe care le respectă

Mişcarea e indicată, cel puţin jumătate de oră pe zi. Dar nu la sala de forţă mai ales în prima parte a dietei, când regimul e mai dificil, pentru că îţi creşte masa musculară dându-ţi impresia că „ţi se umflă corpul” în loc să slăbească şi te epuizează, ceea ce nu e de dorit. Alergarea şi bicicleta însă, chiar şi mersul pe jos în aer liber sunt cele mai bune soluţii şi îţi va fi mai uşor dacă faci efortul în prima parte a zilei.
Dietă Andreea Marin. Regulile stricte pe care le respectă

Nicio pauză mai mare de maxim 3 ore între mese! O mare greşeală e aceea de a-ţi închipui că e bine să mănânci cât mai rar, o dată sau de două ori pe zi. În cazul ăsta, eşti urmărită mereu de o senzaţie chinuitoare de foame de-a lungul întregii zile şi e mult mai greu să rezişti în faţa tentaţiilor”, a scris Andreea Marin pe site-ul detoxbyandreea.ro.
Dietă Andreea Marin. Regulile stricte pe care le respectă

Iar vedeta nu vorbe;te din cărţi sau reviste, ci din experienţă proprie: în urmă cu câţiva ani Andreea ajungând la medic, după ce a ţinut o cură de slăbire fără să se informeze corect sau să fie supravegheată de specialist.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter