Andreea Marin luptă să salveze viaţa unui copil

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Pâna la 2 ani viaţa micuţei Moira Isabel s-a desfăşurat normal. Apoi a început să uite inexplicabil tot ce ştia…
A uitat să mai meargă, apoi sa râdă, să vorbească, să manânce, să se bucure de viaţă. Dupa îndelungi analize, s-a descoperit că suferă de o maladie rară, Krabbe, care împiedică organismul să secrete enzima ce formează mielina, învelişul ce protejează creierul, aceasta  conducând la degradarea creierului în mod ireversibil.

Astăzi, Moira este imobilizată la pat, singurele reacţii pe care le mai poate avea fiind lacrimile care îi brăzdează din când în când obrazul şi comunicarea din priviri cu mămică ei.

Fetiţa nu poate vorbi, nu se poate hrăni singură, este conectată la un tub introdus direct în stomac, prin care i se administrează un lapte special, mai scump şi greu de găsit. Moira se luptă de patru ani să trăiască, având-o alături pe mama sa 24 de ore din 24. Deşi i s-a dat doar un an de supravieţuire, fetiţa se încăpăţânează să rămână în viaţă. Tatăl le-a părăsit, renunţând să mai lupte alături de familie.

Andreea Marin Bănică a reuşit să organizeze, pe 5 aprilie, un maraton muzical în Club Tribute din Bucureşti, având scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea fetiţei de 6 ani care suferă de o boală rară şi foarte grea.

Ştefan Bănică, Dan Bittman, Gabriel Cotabiţă, Nico, Nicola, Paula Seling şi Jukebox au susţinut câte un recital pentru publicul prezent în club, suma de bani din urma vânzării biletelor fiind donată Fundaţiei Preţuieşte Viaţa, cea care sprijină cazul micuţei Moira Isabel.

Andreea Marin Bănică a fost gazda evenimentului, primul din seria concertelor “Muzica pe cord deschis”, invitând în scenă artişti de prim rang care au acceptat să cânte pro bono pentru a o susţine pe Moira.

Ştefan Bănică, Dan Bittman, Gabriel Cotabiţă, Nico, Nicola, Paula Seling şi Jukebox au cântat atât piese proprii, cât şi hituri internaţionale pe parcursul a trei ore în care atmosfera a fost incendiară.

“Sunt foarte mândru de ceea ce face Andreea! O sprijin necondiţionat în demersurile ei caritabile!”, a declarat Ştefan Bănică pe scena Tribute.
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter