Andreea Mantea a luat o notă rușinos de mică la examenul de Bacalaureat, proba de Limba și Literatura Română

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Luni, 20 iunie 2022, 10:50
Andreea Mantea se bucură de o carieră de succes în televiziune, însă performanțele de pe sticlă ale vedetei nu sunt direct proporționale cu performanțele școlare.

Andreea Mantea, în vârstă de 32 de ani, și-a început cariera în televiziune ca asistentă TV în emisiunea prezentată de Răzvan Simion și Dani Oțil. Ulterior, traseul său a fost unul ascendent, iar acum este prezentatoare TV la Kanal D. Primul său contact cu showbizz-ul l-a avut la doar 19 ani, atunci când a pozat pentru revista Playboy, perioadă în care a fost desemnată și cea mai sexy fată de la pagina 5 din ziarul Libertatea, un top foarte popular la vremea aceea care a fost o rampă de lansare pentru multe vedete din showbizz-ul autohton.

Andreea Mantea se pare că nu a fost în aceeași măsură interesată și de școală sau, cel puțin, asta reiese din nota cu care a absolvit examenul de Bacalaureat. Andreea Mantea a urmat Liceul Sfântul Pantelimon și a luat examenul de Bac cu nota 7.40. Cea mai mică notă a luat-o la proba de Limba și Literatura Română de la Bacalaureat, proba orală: 5.50. Mai departe, la scris a luat 8.30, iar cea mai mare notă obținută la Bac a fost 9.60 la proba de Educație fizică și Sport. Nici la sociologie nu s-a descurcat mai bine, Andreea Mantea luând doar 5.70, însă s-a ridicat la Limba englează, unde a luat nota 8, și la Geografie, unde a luat nota 7.85. Ulterior, prezentatoarea de televiziune a absolvit Facultatea de Relații Economice Interne și Internaționale.

Andreea Mantea a povestit în trecut care a fost primul său loc de muncă: După ce am prins câteva joburi și mi-am dat seama că în felul acesta câștigam în câteva zile cât într-o lună întreagă de servit la masă, mi-am zis că asta vreau să fac. Tocmai începea anul școlar, așa că am renunțat la postul de la restaurant și-am rămas numai cu slujba de model”.

„După ce am intrat pe făgaşul castingurilor, am descoperit o lume nouă, fascinantă: cunoşteam oameni interesanţi, de la care, când am început să apar în reclame şi videoclipuri, am prins ce şi cum înseamnă să fii regizor. Când a fost vorba să dau la facultate, am vrut să-mi depun dosarul la UNATC, la actorie. Numai că tata nici n-a vrut s-audă de aşa ceva. Mi-a zis că nu vrea să „crească” o muritoare de foame. Ne-am certat îndelung pe tema asta şi, într-un final, ca să-i fac pe plac, am dat la Relaţii Financiar Bancare Interne şi Internaţionale.”

Andreea Mantea a trăit o scurtă, dar intensă, poveste de dragoste alături de luptătorul Cristian Mitrea pe care l-a cunoscut în timpul participării sale la emisiunea Burlăcița de la Antena 1. Cei doi au împreună un băiețel, pe David, în vârstă de 4 ani.

Vezi subiectele la Română la BAC 2022!

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter