Andreea Bănică, despre relația cu mama ei: „Nu ne-a oferit atâta afecțiune”

De Unica.ro, pe

Invitată în podcastul „Acasă la Măruță”, Andreea Bănică (43 de ani) a vorbit, printre multe altele, și despre părinții ei. Solista și-a pierdut mama și tatăl la vârsta de doar 25 de ani.

Andreea Bănică, despre relația cu mama ei: „Nu ne-a oferit atâta afecțiune”

Primul părinte care s-a stins din viață a fost tatăl artistei. Bărbatul a decedat în anul 2001, în urma unui accident. „Tata a murit în urma unui accident. Fusese la o onomastică, băuse, și s-a certat cu un vecin. I-a dat un brânci și a căzut cu capul de bordură. Practic, l-au lăsat să moară acolo”, spunea solista în aprilie 2021, în emisiunea „La cină”, de la Digi 24.

Doi ani mai târziu, în 2003, mama artistei s-a stins și ea din viață, răpusă de cancerul esofagian. „Mama a murit după ce a murit tatăl meu. După doi ani, mama s-a îmbolnăvit de cancer esofagian. A fost, cred, prima femeie din România care a murit de cancer esofagian”, mai spunea Andreea Bănică, tot în aprilie 2021.

„Mama era o persoană foarte onestă, deșteaptă, cuminte, devreme acasă, gospodină. Avea o grămadă de calități, mai puțin afecțiunea. Cred că nu ne-a oferit atâta afecțiune cât aș fi avut eu nevoie. Nu aveam momente foarte multe în care să stau de vorbă cu mama, să-mi spună, de exemplu, despre băieți. Nu, eu vorbeam cu tata, culmea”, a mai declarat solista, în podcastul „Acasă la Măruță”.

„Nu aveam cum să împărtășesc cu mama, văzând-o așa, mai rece, mai distantă, deși îmi doream. Mă simțeam neprotejată, nu știu. Am avut nevoie de mult mai multă afecțiune decât mi s-a dat. Mi s-a dat mai multă durere, decât afecțiune”, a continuat.

Andreea Bănică, despre tatăl violent: „Am suferit enorm”

„Cu tata am suferit enorm, vorbe urâte, bătăi. El a început să bea și să devină recalcitrant și agresiv când a pierdut o afacere mică. La colțul blocului avea un chioșculeț, un magazin. De acolo întreținea familia. El s-a pensionat pe caz de boală, era fost lăcătuș mecanic, și a făcut această mică afacere. Apoi a căzut în patima alcoolului. El nu avea voie să bea, avea la cap ceva, nu știu exact ce, dar i se interzisese de medic să bea”, a povestit Andreea Bănică, în podcastul „Acasă la Măruță”.

„Atunci când bea era cu totul și cu totul alt om. Eram atât de speriată încât aveam mâncărimi pe tot corpul. Știam că e plecat și că trebuia să vină. Mă băgam în pat și mă apuca mâncărimea peste tot, tot corpul, pe sistem nervos. Așteptam să vină acasă și să înceapă scandalul, știam că venea băut. Era cumplit”, a continuat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Andreea Bănică, în conflict cu un șofer de TIR. Solista ne-a povestit întreaga experiență la Unica Urban Party

Andreea Bănică, dezvăluiri emoționante despre decesul părinților ei

Andreea Bănică, despre provocările din mariajul cu Lucian Mitrea: „Nu mă mai regăseam”

„Îl auzeam de la etajul 1, pentru că era ecou până la 4. Auzeam cum ne înjură și cum ne face, pe mine, sora mea, mama mea. Ne făcea cu ou și cu oțet. Auzeau vecinii, mi-era așa de rușine. 15-16 ani aveam. Atât de tare m-a afectat. Au fost cei mai urâți ani din viața mea. Ne bătea, plecam de acasă. Ne-am ascuns în parcuri, se ducea la bunicii mei, băut fiind, ne căuta. Copil fiind, nu aveam nicio putere”, a mai spus.

„Am scăpat-o pe mama din mâinile lui de multe ori. Luam asupra mea tot ce puteam. Au fost atât de multe momente încât atunci când am făcut 18 ani, a venit acasă la un moment dat, a făcut scandal, eu crescusem și i-am dat un brânci încât l-am băgat sub masă. Tot ce am adunat s-a răsfrânt asupra lui. S-a șocat. I-am spus: «Dacă vreodată mai ridici mâna asupra mea sau a mamei, eu te omor cu mâna mea»”, a completat solista.

„Mi-am spus că eu nu-mi voi bate copiii niciodată și că nu voi accepta niciodată violența în familia mea”, a mai spus cântăreața cu lacrimi în ochi. „Nu a fost atât de dureros când l-am pierdut pe tata, pe cât de dureroase au fost momentele astea, de bătăi și injurii”, a adăugat.

Andreea Bănică: „Au fost și multe momente frumoase”

„Tata știu că m-a iubit mult, enorm. Și-a dorit să fiu artist, să cânt, să mă vadă pe scenă, să fiu cea mai bună. Astăzi s-ar fi bucurat, dar atunci, între 16 și 18 ani, l-am urât și-mi doream să moară. M-a învățat numai de bine în momentele lui frumoase”, a mai declarat.

„De multe ori își cerea scuze, spunea că îi pare rău, că nu e chiar așa de rău. Nici el nu credea că poate să facă atât de mult rău. Mi-am dorit foarte tare să-l ajut. Mă rugam să câștig bani mulți să pot să-l duc pe tata la dezalcoolizare, dar n-am mai apucat”, a continuat.

„Au fost și multe momente frumoase. Țin minte, cu un an înainte să moară, făceam parte din trupa Exotic, eram cunoscută și mi-am strâns bani să-mi iau prima mașină. La 18 ani am făcut școala de șoferi, aveam un manager care mi-a plătit-o, dar nu aveam mașină. La 21 de ani am reușit să-mi iau mașina. Am ajuns la Eforie și i-am zis să coboare, îmi tremurau mâinile de fericire. Când și-a dat seama că sunt eu la volan, și-a pus mâinile pe față și a început să plângă”, a mai spus solista.

Andreea Bănică și managerul Lucian Mitrea sunt căsătoriți din anul 2008. Cuplul are împreună doi copii, o fiică și un fiu, Sofia (10 ani) și, respectiv, Noah (4 ani).

Foto: Instagram; Captură YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter