Actrița Alexandra Dinu și regizoarea Cristina Jacob, superbe la Festivalul de Film de la Veneția

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Miercuri, 14 septembrie 2022, 18:54

Actrița Alexandra Dinu și regizoarea Cristina Jacob au fost invitate la ecranizarea peliculei „Blonde”, în cadrul Festivalului de Film de la Veneția 2022. Cristina Jacob a regizat filmele „#Selfie” (2014); „Poveste de dragoste” (2015); „#Selfie69” (2016) și „Oh, Ramona” (2019), iar în ultimii doi ani a lucrat la producția „Perfect Escape”. Până la lansarea noului proiect, însă, Cristina privește cu mare interes premierele filmelor internaționale.

Actrița Alexandra Dinu și regizoarea Cristina Jacob, apariții impecabile la Festivalul de Film de la Veneția

La premiera filmului „Blonde”, regizat de Andrew Dominik și cu Ana de Armas în rolul lui Marilyn Monroe, Cristina a mers alături de actrița Alexandra Dinu. Cele două românce au strălucit pe covorul roșu, în ținute ravisante, apariții-omagiu aduse actriței Marilyn Monroe, a cărei viață este portretizată în peliculă.

Prezența duo-ului pe covorul roșu de la Veneția nu este întâmplătoare, Cristina și Alexandra lucrează împreună la un nou proiect cinematografic, fiind, de fapt, și prima lor colaborare de acest gen. Tot în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, Cristina și Alexandra au mai participat la premierele filmelor „L’Immensita” și „Dead for a dollar”.

„După o atât de lungă pandemie, îmi era foarte dor să văd iarăși filme în sala de cinema… Magia creată în cele două ore în care, privind o altă poveste, descoperi cum devine și a ta… Ca regizor, nu am avut pornirea să «ies în lume», m-am ferit multă vreme să merg la festivaluri… De curând, descopăr valoarea și importanța lor. Sunt locul în care ies la lumină noi talente, locul în care, văzându-și filmele, regizorii, scenariștii și actorii se pot conecta pentru viitoare proiecte”, a declarat Cristina Jacob.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: INTERVIU. Actrița Mălina Manovici, protagonista filmului „Balaur”, despre atmosfera de pe platou în timpul scenelor nud: „Pregătirea este mai mult una de ordin psihic”

Citește și: INTERVIU. Dana Rogoz, despre provocările vieții de actor: „Trebuie să te împaci cu faptul că profesia asta ține foarte mult de șansă”

Citește și: INTERVIU. Actrița Emma D’Arcy, despre personajul ei din serialul „Casa Dragonului”, Rhaenyra Targaryen: „Are forță și determinare, dar niciun pic de putere de decizie asupra propriei vieți”

„M-au atins în mod profund filmele «L’immensità» și «Blonde», filme ce vorbesc despre femei din alte generații decât a mea. Am putut măsura schimbarea mentalităților, drumul parcurs de atunci încoace, dar și cel încă rămas. Cred cu tărie în puterea cinematografului și a media de a trezi conștiința colectivă. Și tocmai asta fac cele două filme, pe care le-am aplaudat îndelung”, a completat regizoarea.

Pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Veneția, Cristina a purtat doar ținute create de designeri români, susținând astfel potențialul oamenilor cu adevărat talentați din țara noastră.

Alexandra Dinu a avut mai multe apariții superbe pe covorul roșu. A fost prezentă la premiera  filmului “L’Immensita” cu Penelope Cruz, dar și la premiera peliculei “Blonde”, la invitația lui Adrien Brody. În acest film inspirat din viața lui Marylin Monroe, Brody joacă rolul lui Arthur Miller, rolul lui Marylin Monroe revenind actriței Anna de Armas.

Pe covorul roșu la premiera de la Veneția a peliculei a fost prezent și Brad Pitt, acesta numărându-se printre producătorii filmului. La final, publicul a ovaționat vreme de 11 minute, cele mai lungi aplauze primite de o peliculă la ediția din acest an a  Festivalului.

Mi-a facut plăcere sa-l revăd pe Adrien Brody in acest film mult asteptat. Am felicitat-o și pe Anna de Armas, care face un rol extraordinar. Joacă atât de convingător încât sunt multe scene în care ai impresia că Marylin a prins viață. Pelicula surprinde viața lui Marylin din spatele imaginii de persoană publică, care se remarcă prin multă fragilitate, nesiguranță dar și multă durere – declară Alexandra Dinu.

Alexandra Dinu și Adrien Brody au jucat împreună în filmul “Bullet Head” în anul 2017, între cei doi existând o stimă reciprocă. Actorul a fost prezent în Decembrie 2017 la premiera din România a filmului “Bullet Head”, fiind pentru prima dată când un star de la Hollywood participă la premiera propriului film în țara noastră.

Sunt aici să o susțin pe Alexandra cu prilejul primului ei film american. Ne-am simțit foarte bine lucrând la el. Alexandra este minunată. Este o actriță foarte bună. Mai presus de toate este un om bun, cu un caracter special. Am venit în România datorită prieteniei mele cu Alexandra și mă bucur că am putut să vă ofer o premieră de Hollywood – a declarat atunci Adrien Brody.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter