Adele și Eric Clapton, recompensați cu o stea pe o alee din fața Royal Albert Hall

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 05 septembrie 2018, 11:23
Royal Albert Hall din Londra va deține propria alee acoperită cu stele dedicate vedetelor, concepută după modelul celebrului Hollywood Walk of Fame. Printre celebritățile care au fost recompensate cu o stea se numără regina Victoria, cântăreața Adele și Eric Clapton.

Marți, 11 persoane și instituții au fost premiate prin intermediul unei stele gravate, cu decorațiuni din bronz, turnate în pavajul aflat în jurul acestei clădiri istorice ce a fost inaugurată în anul 1871, relatează Reuters.

Citește și: De ce Serena Williams nu sărbătorește ziua de naștere a fetiței sale

Printre personalitățile ce au primit o stea se află regina Victoriei a Marii Britanii, care, în 1867, a pus piatra de temelie la fundaţia acestei clădiri, numită în onoarea soţului ei, prinţul Albert.

Fostul prim-ministru britanic Winston Churchill şi fizicianul Albert Einstein, care au susţinut conferinţe la Royal Albert Hall, se numără şi ei printre cei premiaţi.

Printre personalităţile care au apărut la Royal Albert Hall în deceniile recente şi care au fost recompensate cu astfel de stele se află regretatul pugilist Muhammad Ali şi cântăreţii Eric Clapton, Shirley Bassey şi Adele.

Citește și: Kate Middleton, desemnată cea mai influentă figură regală în modă

Printre instituţiile recompensate se află şi Mişcarea Sufragetelor, ale cărei reprezentante au organizat întruniri publice la Royal Albert Hall, BBC Proms – o serie anuală de concerte de muzică clasică -, dar şi Chelsea Arts Club Ball, un eveniment organizat în celebra clădire londoneză în serile de Revelion din 1910 până în 1958.

Sursă foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter