Vremea ANM: Cod galben de ploi torențiale și vijelii

De Unica.ro, pe

ANM a emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Atenționarea meteo va fi valabilă până mâine.

ANM a transmis că în intervalul 25 mai, ora 12:00 – 26 mai, ora 08:00, se vor semnala fenomene meteo precum ploi torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și chiar grindină.

Citește și: Kourtney Kardashian, în cea mai scurtă rochie de mireasă! „Ar trebui să-i fie rușine să apară așa în fața copiilor ei”

Câte cazuri de variola maimuței a depistat OMS până acum: „Nu este la fel de contagios precum COVID-19”

Dan Capatos, verdict dur din partea medicilor: „Sunt predispus la demență și Alzheimer”

Ileana Badiu a pierdut 8 sarcini înainte să devină mamă

Vremea ANM. Cod galben de ploi

În Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h și pe arii restrânse 80…90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, a transmis ANM.

Agenția Națională de Meteorologie mai notează că „astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.”

În același interval de timp, în București vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi.

Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când și probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 27… 29 de grade, iar cea minimă de 13…16 grade, potrivit ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter