Meteo ANM: Cod galben de caniculă, dar și de ploi torențiale

De Unica.ro, pe

ANM a emis prognoza meteo pentru zilele următoare. În timp ce în unele zone va fi cod galben de caniculă, în alte regiuni se vor semnala ploi torențiale.

ANM a emis un cod galben de caniculă, dar și o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vremea ANM: Cod galben de caniculă

ANM a emis un cod galben de caniculă, valabil în zilele de 29 și 30 august.

Luni (29 august) și marți (30 august) valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice. Local va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade.

În regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține ridicat și pe parcursul zilei de miercuri, 31 august, potrivit ANM.

Citește și: Plecare neașteptată de la „Neatza cu Răzvan și Dani”: „Îmi va fi dor de tot și de toți”

Ce intervenții estetice are Andreea Bănică

Lia Bugnar, primele declarații despre Theo Rose, actuala iubită a fostului ei partener, Anghel Damian

Instagram versus realitate: Cum arată Jennifer Lopez în costum de baie la 52 de ani

Prognoza meteo: Cod galben de ploi torențiale

În intervalul 29 august, ora 12:00 – 30 august, ora 10:00, ANM a emis o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei, în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Agenția Națională de Meteorologie atrage atenția că pe tot parcursul săptămânii va fi un grad ridicat de instabilitate atmosferică.

Meteo ANM în București

În București vremea se va menține călduroasă pe parcursul zilelor de 29 și 30 august 2022.

Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar cele minime de 16…19 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter