Alertă meteo ANM: Cod roșu de ploi abundente

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 02 septembrie 2022, 14:18

Alerta meteo ANM de tip cod roșu de ploi abundente va intra în vigoare astăzi, 2 septembrie, la ora 15:00. Până mâine, 3 septembrie, se vor semnala precipitații în toată țara. Meteorologii au emis și avertizări de tip cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

Alerta meteo ANM de tip cod roșu de ploi abundente a fost emisă pentru trei județe, dar și în celelalte regiuni se vor semnala ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vijelii.

Alerta meteo ANM: Cod roșu de ploi abundente

Alerta meteo ANM de tip cod roșu este valabilă în intervalul 2 septembrie, ora 15:00 – 3 septembrie, ora 03:00.

Local în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și izolat peste 100 l/mp, a anunțat ANM.

Avertizare meteo: Cod portocaliu de ploi abundente

În intervalul 2 septembrie ora 12:00 – 3 septembrie, ora 10:00 a fost emisă o avertizare meteo de tip cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Citește și: Cum și-a recuperat Oana Lis verigheta dată la amanet. „Magia există…”

Narcisa Suciu, noi detalii despre starea de sănătate, după ce a fost operată de urgență

Lora, prima reacție după ce s-a speculat că ea și Ionuț Ghenu s-au despărțit

Anca Dumitra s-a logodit? „Cam asta ar însemna”

Cod galben de ploi însemnate cantitativ

În același interval de timp este în vigoare și un cod galben de ploi pentru restul regiunilor.

În vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ANM mai notează că începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării.

Prognoza meteo București

Meteorologii au emis prognoza meteo și pentru București, în intervalul 2 septembrie, ora 12:00 – 3 septembrie, ora 10:00.

Cerul va avea înnorări și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse și descărcări electrice. Se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 35 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, a mai anunțat Agenția Națională de Meterologie.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter