Avertizare ANM: Cod galben de ploi torențiale în aproape toată țara

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 23 august 2022, 13:48

ANM a transmis un avertisment de averse torențiale, valabil pentru aproape toată țara. În anumite regiuni este în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente.

ANM a emis mai multe avertizări de tip cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, valabile până mâine, 24 august 2022.

Avertizare ANM: Cod galben de averse torențiale și furtuni

În intervalul 23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 10:00, este în vigoare un cod galben de ploi, valabil pentru aproape toată țara.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp, a transmis ANM.

Prognoza meteo: Cod portocaliu de ploi torențiale

În același interval, în anumite regiuni ale țării este cod portocaliu de ploi abundente.

În nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul Banatului, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…80 l/mp, atrag atenția meteorologii.

Citește și: Asiana Peng, replică la declarațiile mamei sale, după logodna cu Luca Reghecampf: „Eu nu vorbesc cu ea”

Gerard Pique și noua iubită, Clara Chia Marti, gesturi tandre în public

Mihai Trăistariu, despre Antonia: „E frumoasă și are concerte. Pentru că e frumoasă”

Cum arată noua locuință a Vlăduței Lupău. „În curând ne mutăm!” Artista, extrem de entuziasmată de vila sa

Cod galben de disconfort termic accentuat

Totodată, Agenția Națională de Meteorologie a emis și un cod galben de disconfort termic accentuat. Acesta este valabil în intervalul 23, 24 august 2022.

Marți și miercuri (23 și 24 august) în sud-estul țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade.

În a doua jumătate a săptămânii disconfortul termic va fi în creștere și în restul țării, a mai transmis ANM.

Vremea în București

ANM a emis prognoza meteo și pentru zona Capitalei, în perioada 23 august, ora 10:00 – 24 august, ora 21:00.

Cerul va fi variabil, iar în după-amiaza zilei de marți și în noaptea de marți spre miercuri vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…20 l/mp, izolat peste 30 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi de 30…33 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade. Indicele temperatură-umezeală vaatinge pragul critic de 80 de unități mai ales în după-amiaza zilei de miercuri.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter