Meteo ANM. Cod galben de ploi torențiale și caniculă

De Unica.ro, pe

ANM a emis două avertizări de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și caniculă. Maximele vor ajunge până în jurul valorii de 40 de grade.

ANM avertizează că astăzi, 17 august, în anumite zone ale țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, iar zilele următoare vor fi caniculare pentru regiunile vestice și sudice.

Vremea ANM. Cod galben de ploi torențiale

Astăzi, 17 august, în intervalul 12:00 – 22:00, vor fi perioade cu ploi torențiale și izolat grindină și vijelii.

În Moldova, local la munte, în Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, potrivit ANM.

Agenția Națională de Meteorologie mai notează că fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

Prognoza meteo. Cod galben de caniculă

În intervalul 17 – 19 august, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în regiunile vestice și sudice.

Miercuri, joi și vineri (17, 18 și 19 august), în regiunile vestice și sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, cu valori mai ridicate vineri (19 august), spre 39…40 de grade în vest și sud-vest. Minimele nu vor coborî sub 18…21 de grade, a mai transmis ANM.

Citește și: Paul Ipate, jignit de un urmăritor pe rețelele sociale. Jojo, iubita lui, i-a sărit în apărare

Cum arată acum Mariana Buică, femeia care cântărea 240 kg la 25 de ani

Radu și Ana Sîrbu, despre unul dintre cele mai dificile momente din relația lor: „A fost un adevărat test de rezistență pentru noi ca și cuplu”

Iulia Vântur, criticată pentru un concert susținut în New Jersey: „Nu pot să cred că unii au dat bani să vadă așa ceva!”

Cum va fi vremea în București

ANM a anunțat cum va fi vremea și în București, în intervalul 17 august, ora 12:00 – 19 august, ora 22:00.

Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33…35 de grade, iar noaptea vor fi minime de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, cu posibile înnorări, averse şi descărcări electrice în seara zilei de miercuri (17 august). Vântul va sufla slab şi moderat.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter