Vreme deosebit de caldă în următoarele zile. ANM a anunțat temperaturi de 16 grade Celsius

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 03 martie 2021, 11:25
După câteva zile cu temperaturi normale pentru această perioadă, ANM a anunțat că vremea se va încălzi semnificativ. În anumite regiuni, maximele ar putea ajunge chiar și la 16 grade Celsius. 

Vremea continuă să ne surprindă și în acest început de primăvară. Valorile termice au crescut treptat în ultimele zile, astfel că în perioada 3 – 5 martie maximele ar putea atinge chiar și 16 grade, anunță ANM.

Vremea ANM în țară

În Banat, vremea va fi caldă în perioada 3 – 5 martie, cu maxime medii de 14 – 16 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 și 2 grade.

În Crișana, maximele vor urca până la 12 – 14 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între -1 și 2 grade.

În Transilvania, ANM anunță vreme caldă, cu maxime de până la 12 grade Celsius. Noaptea însă, temperaturile vor fi preponderent negative, cu medii de -4/-2 grade.

Valori termice diurne ridicate, cu medii de 10 – 12 grade, vor fi și în Maramureș. Minimele se vor situa între -2 și 1 grad.

În Moldova, procesul de încălzire se va resimți mai ales la valorile diurne. Maximele ar putea ajunge chiar și la 14 grade. Media temperaturilor nocturne se va încadra însă în jurul valorii de 0 grade.

Și în Dobrogea vremea va fi frumoasă, cu maxime de până la 13 grade. Și noaptea valorile termice vor fi pozitive, cu o medie de 2 – 4 grade.

Maximele vor avea valori termice ridicate, de până la 16 grade Celsius, și în Muntenia. Minimele se vor încadra între 0 și 2 grade.

Vremea va fi caldă pentru această perioadă și în Oltenia. Temperaturile maxime vor crește, în medie, până la 16 grade. Minimele se vor situa între 0 și 2 grade.

Vremea la munte

ANM anunță că vremea se va încălzi și la munte, unde până pe data de 4 martie, media regională va fi de 5 – 6 grade. Minimele se vor încadra între -3 și -2 grade. Din 5 martie, temperaturile vor începe să scadă.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter