Virusul Ebola produce panică! Trebuie să ştii care sunt simptomele şi cum se transmite

De Libertatea.ro, pe

Cel puţin 1.200 de oameni s-au îmbolnăvit de Ebola în Africa, cele mai afectate ţări fiind Liberia, Guineea, Sierra Leone, unde s-au înregistrat aproape 700 de decese. Presa din Marea Britanie a anunţat că instituie alerta în aeroporturi de teamă ca nu cumva vreun pasager infectat cu Ebola să intre pe teritoriul Regatului, propagând virusul.

Infecţia cu virusul Ebola începe ca o răceală banală, dar continuă cu sângerări interne şi externe, dureri şi iritaţii. Specialiştii ne informează cum se transmite virusul extrem de periculos, ce trebuie făcut în acest caz şi ce persoane se află în cel mai mare pericol, potrivit Mediafax.

Perioada de incubare – intervalul dintre momentul infectării şi momentul în care primele simptome se prezintă – este cuprinsă între două şi 21 de zile, crescând riscul extinderii bolii.

Virusul are o rată de deces de 90 la sută şi este extrem de contagios.

Cum se contactează virusul

Virusul se transmite prin contact cu sângele unui om sau animal infectat, lichidele biologice şi organe. Odată ce febra şi durerea de cap şi de muşchi se instalează, persoana infectată prezintă deja risc de contagiere.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter