Un tânăr, voluntar al unui test clinic pentru vaccinul anti-COVID-19, a murit

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 23 octombrie 2020, 10:45
Un tânăr care făcea parte din grupul de voluntari al unui test clinic pentru vaccinul anti-COVID-19, a murit. Aflat în faza a treia de testare, procesul de dezvoltare al produsului biologic nu va fi oprit. 

Un brazilian care participa la testarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi de Universitatea Oxford a murit. Tânărul ar fi avut 28 de ani, au afirmat reprezentanți ai Universității Federală din Sao Paulo, implicată în coordonarea studiilor clinice aflate în faza a treia în Brazilia.

Oxford a confirmat că testarea va continua pentru că în urma evaluării “nu există preocupări privind siguranţa testului clinic”, potrivit Mediafax.

Citește și: Rusia a început deja propaganda anti-vaccin COVID-19, conform unei anchete ample

Testarea vaccinului anti-COVID-19 a fost oprită de mai multe ori

Institutul D’Or, care administrează studiul clinic în capitala Braziliei, a declarat că 8.000 de voluntari care participă la studiu au primit fie vaccinul, fie un placebo. Potrivit presei internaționale, tânărul ar fi primit un placebo şi nu vaccinul testat. Acesta ar fi murit în urma complicațiilor grave apărute după infectarea cu SARS-CoV-2.

Citește și: Tinerii ar putea primi vaccinul împotriva COVID-19 în 2022

Studiul vaccinului anti-COVID-19 AstraZeneca a fost oprit de două ori până acum, după ce doi participanți s-au îmbolnăvit. Primul a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, iar celălalt cu boală inflamatorie rară. În ambele cazuri concluzia a fost că vaccinul nu este periculos. Cu toate acestea, în SUA, studiul a fost oprit după ce o femeie s-a îmbolnăvit.

Brazilia se află pe locul al treilea în lume în ceea ce privește numărul cazurilor de COVID-19. Peste 5.200.000 de persoane au fost testate pozitiv, iar dintre acestea peste 155.000 și-au pierdut viața. Marea Britanie se află pe locul 11, cu peste 790.000 de cazuri, dintre care peste 44.000 de decese.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter