Un nor de praf saharian ajunge în România. Cum ne afectează

De Unica.ro, pe
Un nor de praf saharian traversează Europa și va ajunge astăzi în România. Fenomenul va dispărea de pe teritoriul țării noastre abia sâmbătă.

Circulația aerului a împins norul de praf saharian ce provine din Algeria către Spania, Elveția, sudul și nordul Italiei, sudul Franței, Malta, insulele din vestul Mediteranei și ar putea ajunge până în Marea Britanie și Irlanda, potrivit realitatea.net.

Fenomenul ajunge miercuri și în România, unde va afecta în special în zonele de vest ale teritoritoriului. Masa de aer încărcată cu particule de praf saharian va trece de țara noastră sâmbătă.

Cum ne afectează norul de praf saharian

”În perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă” au anunțat specialiștii ANM.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter