SUA și alte 30 de țări au semnat o declarație de interzicere a avortului

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 23 octombrie 2020, 15:18

SUA și un grup de guverne iliberale și autoritare au semnat „Declarația Consensuală de la Geneva”, o declarație anti-avort care cere promovarea drepturile femeilor fără acces la avort.

Această declarație face parte dintr-o campanie a administrației Trump, condusă de secretarul de stat Mike Pompeo, ce vizează schimbarea politicii externe americane într-una conservatoare.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Printre semnatarii declarației, alături de SUA, sunt Brazilia, Egipt, Ungaria, Indonezia, Uganda, Arabia Saudită, Bahrain, UAE, Irak, Sudan, Sudanul de Sud și Libia. Dintre țările europene, la document au aderat Belarus, Ungaria și Polonia – unde s-a interzis recent avortul, printr-o decizie controversată.

Citeşte şi: Avort din greșeală. Gravidă, confundată de medic cu o altă pacientă

„În 2019, aproximativ 25 de țări au semnat una sau mai multe declarații comune referitoare la acest subiect. Dorim ca mai multe țări să se alăture declarației în 2020 astfel încât prioritățile noastre comune multilaterale să fie concretizate”, se arăta într-un memorandum al Departamentului de Stat care a circulat între guvernele susținătoare ale interzicerii avortului, potrivit Forbes.

În declarație este precizat faptul că nu există nici drept internațional la avort, nici obligația statelor de a finanța și facilita accesul la avort.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter