Avort din greșeală. Gravidă, confundată de medic cu o altă pacientă

De Oana Savin, pe
Un medic i-a făcut o întrerupere de sarcină, din greșeală, unei alte paciente. Femeia, gravidă în șase săptămâni, venise la medic pentru un control de rutină.

Pe 7 august, pacienta a mers la o clinică din Gangseo, Coreea de Sud, pentru control. Acolo, asistenta a încurcat fișa ei cu a unei alte paciente ce era  programată pentru întrerupere de sarcină.

Femeii nu i s-a părut nimic în neregulă când asistenta i-a făcut anestezia întrucât trebuia să primească o injecție cu nutrienți. Greșeala asistentei a fost că nu i-a confirmat identitatea înainte de a o anestezia.

Apoi, medicul i-a făcut întreruperea de sarcină, de asemenea, fără să se asigure că este pacienta care solicitase acest serviciu, potrivit CNN.

Acum, atât medicul cât și asistenta sunt investigați de poliție. Cei doi și-au recunoscut greșeala și sunt acuzați de neglijență din care a rezultat rănire corporală.

În Coreea de Sud avortul nu este legal, iar cei care apelează la această procedură riscă un an de închisoare. Totuși, unei femei însărcinate i se poate face întrerupere de sarcină în cazuri excepționale precum boli ereditare, dacă sarcina este urmare a unui incest sau viol sau dacă fetusul reprezintă o amenințare la viața mamei.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter