Smartwatch-urile ar putea depista infecția cu coronavirus înainte de simptome

De Unica.ro, pe
Ceasurile inteligente ar putea fi un instrument deosebit de important în depistarea infecției cu coronavirus încă dinainte ca simptomele să apară, conform News.ro.

Studiul „Warior Watch”, derulat în perioada 29 aprilie – 29 septembrie 2020 pe un eșantion de 29 de persoane din sistemul de sănătate, arată că boala ar putea fi depistată cu ajutorul device-urilor inteligente. Subiecții cercetării au purtat fiecare câte un smartwatch, pe care au instalat o aplicație specială, pentru măsurarea variației ritmului cardiac.

Un alt studiu, derulat de Universitatea Stanford din SUA, a arătat că 81% dintre pacienții depistați pozitiv care purtau ceasuri smart au avut același ritm de modificări ale ritmului cardiac cu nouă zile și jumătate înainte de apariția simptomelor COVID-19, după cum arată Libertatea.

Depistarea timpurie a cazurilor de COVID-19 și izolarea lor în consecință de cauză sunt elemente esențiale în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2. Utilitatea smartwatch-urilor în această luptă ar putea fi mai mare decât credeam.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter