Se schimbă vremea! ANM a emis cod galben de ploi pentru 26 de județe

De Unica.ro, pe
Vremea de toamnă își face apariția în majoritatea județelor țării. ANM a emis cod galben de ploi pentru mai multe regiuni, valabil până mâine. 

În intervalul 28 septembrie, ora 18.00 și 29 septembrie, ora 12.00, ANM a emis un cod galben de vreme rea pentru 26 de județe din România. În această perioadă, „în Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată”. Aceasta se va manifesta prin „averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.”

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Meteorologii au mai anunțat că „în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, 40 – 60 l/mp.”

„Ploi și manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, iar în sud-est și vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h. Începând de marți după-amiază și până vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumătatea de nord a țării” au mai adăugat specialiștii, potrivit site-ului ANM.

Vremea ANM în București

În același interval, în București „cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă
durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa peste norma climatologică și va fi de 14 – 16 grade.”

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter