Reacția Patriarhiei cu privire la cererea UE ca România să accepte căsătoriile între persoanele de același sex

De Unica.ro, pe

Marți, 14 septembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în Uniunea Europeană, potrivit căreia familiile LGBTIQ și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație și aceleași drepturi de reîntregire a familiei ca și celelalte familii ale unei comunități.

Comisia Europeană ar trebui acum să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor UE în acest sens.

Citeşte şi: Reacția unei mame când fiul ei de 12 ani a recunoscut că este gay

Europarlamentarii spun că parteneriatele și căsătoriile între persoanele de acelați sex ar trebui recunoscute în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că UE nu poate impune României recunoașterea căsătoriilor între persoanele de același sex.

„În sfera dreptului familiei, respectiv a căsătoriei, statele membre ale UE au și e firesc să aibă o absolut totală independență de legiferare. Așadar nu se poate (im)pune problema recunoașterii obligatorii a așa-ziselor căsătorii homosexuale în întreaga UE. Aceasta e o construcție politică democratică, nu totalitară.

Poziția Bisericilor creștine, dar și a celorlalte culte religioase din România față de căsătorie (instituție civilă rezervată natural de-a lungul istoriei exclusiv uniunii dintre un bărbat și o femeie) este poziția firească fondată pe legea morală universală care stă la baza oricărei societăți sănătoase din trecut, prezent și viitor”, a spus Bănescu, potrivit Digi24.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter