Predicții UE: până în iulie, 56% din populația României va fi vaccinată cu ambele doze

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 24 martie 2021, 20:23
Oficialii Uniunii Europene estimează că peste jumătate din populația României va fi vaccinată cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 până în iulie.

Cotidianul ceh Hospodarske noviny a publicat estimările oficiale ale Uniunii Europene cu privire la proporția de persoane din fiecare stat european care vor fi vaccinate cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19, după cum arată Economedia. În cazul României, estimările arată că 56% din populația României va fi vaccinată cu ambele doze.

Informația se bazează pe un document care aratî comenzile făcute de fiecare stat european pentru vaccinurile autorizate în Uniunea Europeană. Momentan, România, Spania, Belgia și Franța sunt singurele state din UE care au comandat numărul maxim de doze de vaccin de la toți producătorii.

„Acestea sunt date despre livrările de vaccin pe baza promisiunilor existente de la producători”, arată publicația cehă. „Numerele exacte pot fi diferite în cele din urmă, deoarece AstraZeneca nu reușește să realizeze producția. În schimb, Pfizer produce mai mult decât a promis inițial”.

Citește și: Noi restricții în Capitală. Un primar de sector anunță că va închide supermarketurile la ora 15.00, în weekend

Citește și: Studiu: Femeile de 40-50 de ani care au avut COVID-19 sunt mai predispuse problemelor de sănătate pe termen lung 

Citește și: Studiu: Vaccinul de la AstraZeneca este 100% eficient împotriva formelor severe de COVID-19

Citește și: Situație gravă la ATI Iași: „În anumite zile, eliberarea se întâmplă și prin decesul unor astfel de pacienți”

Mai mult, din rândul statelor europene fost-comuniste, România stă cel mai bine în lista de estimări. Celelalte țări din această categorie urmează să vaccineze până în iulie, după cum urmează: Polonia (55% din populație), Ungaria (53%), Lituania (52%), Slovenia (51%), Estonia (48%), Cehia (44%), Letonia (42%), Slovacia (39%), Bulgaria și Croația (36%).

În ierarhia care arată proporția din populație care ar putea să fie vaccinată până la final de iulie se numără și: Italia, Luxemburg, Portugalia și Grecia (56% din populație), Belgia, Franța, Irlanda și Spania (57%), Findlanda (58%), Germania și Suedia (60%), Cipru (62%), Olanda (64%), Danemarca (79%) și Malta (92%).

Pentru imunitate colectivă, este nevoie ca măcar 70% din populație să se vaccineze. Tocmai de aceea, premierul Florin Cîțu a stabilit luna septembrie ca dată limită pentru vaccinarea a 10,4 milioane de cetățeni români.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter