Raed Arafat: Se vor relaxa regulile de înmormântare pentru ca oamenii să fie îngropați conform obiceiurilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 07 aprilie 2021, 11:50

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, susține că regulile pentru ceremonialul de înmormântare trebuie să devină mai permisive, pentru ca oamenii să poată să facă ritualul creștinește, așa cum cer obiceiurile.

Potrivit șefulu DSU, există un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie modificat și că au avut loc discuții în cadrul cărora „toată lumea” a fost de acord, inclusiv INSP, ca ritual de înmormântare să fie relaxat, cu condiția respectării anumitor reguli sanitare.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

„Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire” moderată de Radu Tudor la Antena 3.

Reguli noi și pentru înhumarea persoanelor răpuse de COVID-19

La sfârșitul lunii martie, autoritățile au implementat noi reglementări cu privire la înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19.

Conform acestora, preotul va putea fi chemat la spital, iar persoana decedată va putea fi îmbrăcată înainte de înmormântare, în loc să fie pusă în saci de plastic. De asemenea, sicriul va putea sta în capelă, respectându-se astfel tradițiile specifice.

„Am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății. Așadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică, deși decedatul a murit de COVID-19. Sicriul se va putea depune în capelă”, a spus șeful Secretariatului de Stat pentru Culte, Victor Opaschi.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter