Raed Arafat, declarații despre certificatul verde: „Este o unealtă”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 18 noiembrie 2021, 16:37

Șeful DSU, Raed Arafat a susține că vaccinarea împotriva COVID-19, precum și certificatul verde, sunt mecanisme prin care se poate limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Într-o conferință de presă susţinută împreună cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piaţă Internă, Raed Arafat a subliniat importanța vaccinării împotriva COVID-19, precum și necesitatea de a se impune certificatul verde în lupta pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Sunt două mecanisme de lucru la acest moment, unul este vaccinarea şi intensificarea vaccinării şi doi este certificatul verde. Certificatul verde este o unealtă, un mecanism prin care se face o limitare a răspândirii bolii şi se face o protecţie a comunităţii chiar dacă pentru unele persoane efectele acestui certificat nu sunt unele plăcute.

Dar, un cuvânt care a fost zis, este totuşi un lucru temporar, asta nu va fi un lucru permanent. Însă, soluţiile temporare care trebuie luate trebuie luate cât mai repede şi implementate cât mai repede ca să prevenim decesele şi să prevenim un nou val major care să ducă la un număr mare de decese, a declarat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit news.ro.

Acesta susține că prevenirea este unealta care trebuie folosită în lupta cu pandemia de COVID-19.

Unealta de prevenţie este în mâna noastră, vaccinarea este în mâna noastră şi îndemnul la vaccinare avem nevoie să fie rostit de toţi şi explicat, a mai spus secretarul de stat în MAI.

Comisarul european Thierry Breton, mesaj pentru români

Și Thierry Breton a vorbit în conferința de presă despre necesitatea vaccinării și a certificatului verde pentru a face față pandemiei. Acesta a amintit că în România campania de vaccinare se produce lent și a ținut să transmită faptul că Europa a creat vaccinuri sigure și eficiente, iar faptul că le putem folosi este un mare avantaj. De asemenea, i-a îndemnat pe români să se vaccineze pentru că șansele de a ajunge la spital sunt „aproape zero”, chiar dacă faci COVID-19.

Citește și: Andrei Ștefănescu, despre efectele pe termen lung ale bolii COVID-19: „Am fost terorizat”

Care este situația spitalelor din România după ce a scăzut numărul cazurilor de COVID-19

Cum au votat bolnavii COVID-19 din Danemarca – soluția inventivă a danezilor

Nicoleta Voicu, probleme de sănătate după vindecare de COVID-19: „M-am împrietenit cu moartea”

Vaccinul și certificatul verde sunt cele două instrumente pe care trebuie să le utilizăm. (…) Trebuie să luptăm împreună, dar suntem doar la mijlocul bătăliei împotriva virusului. Suntem într-un război împotriva virusului. Cifrele sunt înfricoșătoare. OMS a dat un comunicat prin care spune că până în februarie vor mai deceda încă 500.000 de persoane dacă nu luăm măsurile corecte.

Sunt decizii foarte dure. Sunt și alte țări care iau decizii foarte dificile pentru a face față acestui nou val. Aceste măsuri nu vor dura la nesfârșit, dar sunt niște instrumente pe care trebuie să le folosim. Certificatul și vaccinul sunt două instrumente în lupta noastră împotriva virusului. E nevoie de curaj politic pentru a implementa aceste măsuri.

Poate că pentru oameni unele măsuri sunt dureroare, însă sunt necesare pentru redresare. De aceea, trebuie să fim solidari. Avem aceste două instrumente la îndemână și trebuie să le folosim, a transmis Thierry Breton, potrivit Digi24.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter