Raed Arafat: „Numărul deceselor de COVID-19 va crește simțitor, dar nu revenim acum la starea de urgență”

De Unica.ro, pe

În ultima săptămână, numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus a crscut alararmant în România. Cum situația nu pare să se amelioreze, autoritățile se așteaptă în acest moment la ce este mai rău.

Șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susține că în perioada următoare va crește simțitor și numărul decedaților.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: „Litoralul va deveni un focar de COVID-19”

„Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de Terapie intensivă, va crește și numărul deceselor, din păcate. Numărul nu va scădea. Cu cât ai mai mulți pacienți la Terapie intensivă, procentul decedaților va crește”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Arafat este de părere că decizia altor țări la revenirea stării de urgență este o decizie bună în acest moment, dar în ceea ce privește România, aici nu se pune deocamdată această problemă.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Alte țări iau măsuri serioase. Astăzi Melbourne a fost închis. Acolo este emisfera sudică, adică acum virusul are impactul lui în zonă unde e toamnă-iarnă. Noi nu închidem acum. Pentru că înseamnă că ne întoarcem din nou la toate aspectele care necesită starea de urgență. Și asta înseamnă că populația care și-a pierdut răbdarea va fi supusă din nou unui mecanism de închidere”, a adăugat medicul.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter