Prognoza meteo ANM: Ploi și cod galben de vânt puternic

De Unica.ro, pe

Luna septembrie debutează cu ploi și cod galben de vânt în anumite zone, se arată în prognoza meteo emisă de ANM.

Prima zi de toamnă aduce o avertizare de tip cod galben de vânt puternic, precum și ploi moderate în anumite regiuni din țară.

În zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice.

Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30…40 l/mp.

Averse și descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile estice, a anunțat ANM.

Citește și: Ce îi reproșează Bianca Drăgușanu lui Victor Slav. Are legătură cu fiica lor, Sofia

William și Harry, detalii despre ultima conversație telefonică pe care au avut-o cu mama lor, Prințesa Diana

Când și unde va avea loc nunta Simonei Halep. Ilie Năstase a dezvăluit data și orașul

Ramona Bădescu, despre al doilea copil: „Poate mai vine o surioară”

Atenționare meteo ANM: Cod galben de vânt puternic

În intervalul 1 septembrie, ora 10:00 – 2 septembrie, ora 10:00 este în vigoare o atenționare de tip cod galben de vânt puternic în zona montană și în Oltenia.

Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h.
     

Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h, în special pe parcursul zilei.

Potrivit prognozei meteo emise de ANM, „intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65…70 km/h.”

Prognoza meteo ANM pentru București

În București, în intervalul 1 septembrie, ora 10:00 – 2 septembrie, ora 10:00, cerul va fi mai mult senin, însă după-amiaza și seara sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată, și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade, a anunțat ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter