Prognoza meteo ANM. Cod portocaliu de ninsori și viscol în România

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 24 martie 2020, 11:29

Prognoza meteo ANM este un alt motiv, pe lângă epidemia de #coronavirus, pentru care românii nu ar trebui să iasă din case în aceste zile. Agenția Națională de Meteorologie anunță cod portocaliu de vreme rea în toată țara. Local și temporar a fost emis și un cod roșu de ninsori și viscol puternic.

Vremea continuă să se răcească accentuat în toată țara, cu temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă, anunță ANM. Iată care este prognoza meteo în România.

Prognoza meteo ANM. Cod portocaliu de ninsori și viscol

ANM a emis un cod portocaliu de vreme accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte, valabil până în data de 25 martie, la ora 18. În acest interval, vremea este deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în toată țara. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50 – 60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol. 

Citește și: Temperaturile scăzute din România grăbesc extinderea epidemiei COVID-19

Prognoza meteo ANM pentru București

Prognoza meteo ANM estimează că până mâine, 25 martie 2020, la ora 8, în Capitală vremea va fi închisă și deosebit de rece. Vântul va prezenta unele intensificări, cu rafale ce vor atinge 65 – 70 km/h. Maximele se vor situa între 3 și 4 grade, iar minimele între -2/0 grade Celsius.

Temperaturile continuă să fie scăzute până în data 26 martie, ora 10. În acest interval, vântul va avea intensificări, temporar cu viteze la rafală de
45 – 50 km/h. Valorile maxime se vor situa în jurul a 6 grade, iar cele minime vor avea în medie 1 – 2 grade.

Specialiștii estimează că după această dată, vremea se va încălzi în toată țara, astfel că regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi maxime ce se vor situa înu jurul valorile de 12 – 17 grade Celsius.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter