PREMIILE NOBEL 2012: Vezi cine sunt laureaţii premiului Nobel pentru medicină

Cercetătorii John B. Gurdon şi Shinya Yamanaka au fost recompensaţi, luni, cu premiul Nobel pentru medicină pe 2012. Vezi cine sunt şi pentru ce studii au primit un Nobel.
John B. Gurdon şi Shinya Yamanaka au fost recompensaţi cu premiul Nobel pentru medicină pe 2012 pentru cercetările lor în domeniul reprogramării nucleare, o tehnică ce permite transformarea celulelor adulte în celule suşă, capabile să se dezvolte în orice tip de ţesut în corpul uman, informează Mediafax.
Sir John Bertrand Gurdon s-a născut pe 2 octombrie 1933 şi este un biolog britanic renumit pentru descoperirile sale remarcabile în domeniul transplantului nuclear şi al clonării.
Shinya Yamanaka s-a năcut pe 2 septembrie 1962, în Higashiōsaka, Japonia, şi este medic şi cercetător în domeniul celulelor suşă adulte.
Premiul pentru medicină marchează debutul sezonul Nobel, care va continua, marţi, cu premiul Nobel pentru fizică. Recent, lui i-a fost acordat pentru aceste descoperiri Premiul Lasker.
Miercuri, va fi decernat premiul Nobel pentru chimie.
Câştigătorul premiului Nobel pentru literatură va fi anunţat joi.
Câştigătorul premiului Nobel pentru pace – singurul atribuit de Norvegia, conform dorinţei exprimate de fondatorul prestigioaselor distincţii, Alfred Nobel – va fi anunţat vineri.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter