90 de voluntari sănătoși vor fi infectați cu COVID-19 pentru știință

De Unica.ro, pe
Marea Britanie va infecta cu coronavirusul SARS-CoV-2 90 de voluntari sănătoși, pentru a testa eficiența medicamentelor și vaccinurilor COVID-19.

Informația a fost transmisă de Ministerul Companiilor, Energiei și Strategiei Industriale din Marea Britanie, după cum arată Agerpres. Marea Britanie este prima țară din lumea care derulează un asemenea studiu, după ce a primit aprobarea comitetului de etică.

Voluntarii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani vor fi plătiți să participe la studiu începând cu luna martie, conform Libertatea. În primă fază, ei vor fi injectați cu noul coronavirus într-o cantitate minimă, în condiții sigure și controlate, pentru a stabili car este cantitatea de virus care poate genera infectarea. Mai apoi, urmează să se permită testarea vaccinurilor și medicamentelor.

Citește și: Un medic român tratează din vară pacienții cu COVID-19 cu medicamentul recomandat recent de Oxford

Un număr mic de voluntari vor fi injectați cu virusul va primi vaccinuri considerate sigure, pentru a stabili reacția imună ce ar ajuta la o mai bună dozare și la accelerarea testelor cu vaccinurilor la o scară mai mare.

Tulpina cu care vor fi infectați voluntarii va fi cea care circulă în Regatul Unit din martie 2020, care s-a dovedit a avea un risc mai scăzut pentru adulții tineri fără probleme de sănătate.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter