Cercetătorii elvețieni investighează calitatea solului cu ajutorul lenjeriei intime

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 24 mai 2021, 11:50

Cercetătorii din Elveția au decis să studieze calitatea solului prin îngroparea lenjerei intime, din bumbac, în grădinile fermelor din mai multe părți ale țării.

În cadrul acestui experiment, reprezentanții Inatitutului de cercetare de stat Agroscope din Elveția au trimis fermierilor circa 2.000 de perechi de chiloți albi din bumbac, cerându-le acestora să-i îngroape pentru a investiga calitatea solului.

„Acesta este un indicator al calității solului”, a declarat liderul proiectului, Marcel van der Heijden, potrivit Digi24, care citează presa internațională. Van der Heijden a mai spus că astfel de experimente cu lenjerie intima s-au mai făcut în Canada, dar nu la o asemenea scară.

Citește gratuit ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI

Prin acest studiu, oamenii de știință vor putea observa gradul de degradare la materialelor textile. După ce va sta o perioadă în pământ, lenjeria va fi dezgropată pentru a se examina în detaliu descompunerea fibrelor de bumbac. Cercetătorii spun că un număr mare de găuri produse în material de către microorganismele din pământ sugerează o calitate mai bună a solului. „Cu cât mai multe găuri, cu atât mai bine”.

Studiul urmărește evidențierea amenințării solului cauzată de folosirea excesivă a îngrăsămintelor, dar și de efectele construcțiilor.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter