Premierul Florin Cîțu: „Fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 26 mai 2021, 16:59
După întâlnirea cu reprezentanții HoReCa și operatorii economici de pe litoral, premierul Florin Cîțu a anunțat care ar fi una dintre măsurile de relaxare de la 1 iunie. 

Florin Cîţu a mers la Constanţa pentru a pregăti sezonul estival și pentru a stabili ce măsuri de relaxare se vor lua, astfel încât vacanțele românilor să fie cât mai aproape de normal, dar să se desfășoare în siguranță. Premierul a transmis că restricțiile vor fi ridicate în două etape, de la 1 iunie și de la 1 august.

„Din partea industriei (n.r. turismului) am primit propuneri și soluții foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuție. Promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate ca să putem începe de la 1 iunie o primă etapă de relaxare, a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, a declarat Florin Cîțu.

Citește și: Când s-ar putea renunța la masca de protecție în spațiile deschise

Klaus Iohannis: „Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi”

Florin Cîțu: „Revenirea la normalitate nu se poate face fără vaccinare”

Vaccinare fără programare la toate centrele din țară, începând de vineri, 7 mai 2021

Premierul Florin Cîțu: „Fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”

„Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim de eliminarea purtatului măștii pe plajă. Aici este un consens. Am venit cu o condiție, o distanțare pe plajă între șezlonguri cu care industria este de acord. Această condiție minimă putem să o anunțăm: fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a transmis ministrul.

Printre propunerile ce privesc măsurile de relaxare se numără și utilizarea unităților de cazare, precum și a restaurantelor la capacitate maximă, în anumite condiții. Una dintre variantele prin care se va putea face diferența între persoanele vaccinate și cele nevaccinate ar fi o aplicație. Verificarea s-ar face astfel doar cu CNP-ul.

Legat de organizarea evenimentelor cu un număr mai mare de persoane, Florin Cîțu a spus: „Când vorbim de aceste evenimente mari trebuie să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după.”

„Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie etc., putem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate la interior.

Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci, sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem deja să ne gândim la astfel de evenimente”, a mai spus premierul recent.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter