(P) Fotoprotecția: soluția unui ten mereu tânăr și sănătos

De Unica.ro, pe

Vara, mai mult ca în orice anotimp, îți alegi cu mai multă atenție produsele cosmetice pentru că temperaturile crescute și excesul de umiditate de la nivelul pielii diminuează rezistența și estetica machiajului. Cu toate acestea, cel mai important gest pe care îl poți face pentru pielea ta este să o protejezi de soare. Iată cum poți să te bucuri de o piele mereu tânără și sănătoasă.

Numeroase studii dermatologice demonstrează că expunerea prelungită la razele solare predispune la fotoîmbătrânirea pielii, la inflamații și, pe termen lung, la proliferarea bolilor maligne (specialiștii spun că 90% din totalul tumorilor de piele sunt cauzate de expunerea excesivă la soare). Radiațiile UVA și UVB generate de soare intervin la nivelul pielii asupra melanogenezei (proces prin care se secretă melanina – pigment aflat în piele, ochi, păr), având ca rezultat bronzarea/pigmentarea pielii. Pielea își activează bariera protectivă grație melanocitelor, celule existente în straturile pielii, având ca funcție principală sintetizarea melaninei.

Astfel, bronzarea este o etapă naturală prin care organismul își protejează țesuturile ca un răspuns la factorii solari externi ce produc arsura solară. În tot acest proces, cel mai nociv factor solar este radiația UV. Din nefericire, expunerea prelungită la aceasta deshidratează pielea (declanșând proliferarea rapidă a radicalilor liberi), distrugând bariera naturală de protecție. În acest fel, pielea devine vulnerabilă la factorii externi patogeni (praf, bacterii, virusuri, fungi etc.), fiind mai predispusă la inflamații cutanate, coșuri, cuperoză, dermatite, alergii etc.

SPF-ul, un factor de protecție esențial ce previne neplăcerile cutanate

Pe lângă curățarea zilnică, exfolierea, hrănirea cu ajutorul măștilor și cremelor cu diverse efecte de împrospătare, dermatologii  recomandă aplicarea pe ten, gât și decolteu, a produselor dermatocosmetice cu SPF (Sun Protection Factor – factor de protecție solară). Acestea ajută la rutina de îngrijire zilnică prin menținerea elasticității pielii, prevenind arsurile, apariția ridurilor și a petelor pigmentare, jucând rolul de barieră protectoare pentru ten. În timpul zilei, este foarte important să folosim produse de protecție cu factor SPF50, mai ales vara, deoarece razele solare sunt mai puternice și, în restul anului, cu factor de protecție minim 30. Pudra minerală  ISDIN® UV Mineral Brush SPF50+ este ideală pentru pielea sensibilă și oferă un nivel foarte ridicat  de protecție împotriva radiatiilor UVB & UVA, dar și infra-roșii (IR-A). Se poate folosi zilnic și oferă un filtru 100% mineral împotriva radiațiilor UVB și UVA. De asemenea, aceasta protejează tenul de efectul nociv al luminii albastre produsă de ecranele dispozitivelor electronice. Acoperirea pe care o oferă este una lejeră, invizibilă, cu efect matifiant, ce reduce vizibil porii și ridurile.

Aplicare ușoară și o textură lejeră ce permite pielii să respire

(P) Fotoprotecția: soluția unui ten mereu tânăr și sănătos

Pudra cu pensulă  ISDIN®   UV Mineral Brush SPF50+ este una cât se poate de practică și se poate aplica direct pe pielea uscată și hidratată în prelabil, înainte de expunerea la soare. Aceasta poate fi aplicată și peste machiaj, fiind ideală în etapa de retușare sau pentru a reaplica fotoprotecṭia odată la 2 ore, aşa cum recomandă specialiştii. Aplicarea se face ușor, textura fiind una deosebit de lejeră, ce permite pielii să respire. Formula oferă reflexii de lumină care netezesc vizibil pielea, estompează porii și atenuează liniile fine de pe ten. Și încă ceva! Ingredientele active din pudra  minerală ISDIN® UV Mineral Brush SPF50+ protejează eficient pielea de poluanții din mediu și nu provoacă alergii.

(P) Fotoprotecția: soluția unui ten mereu tânăr și sănătossdin

Despre ISDIN®

Fondat în 1975 și cu sediul central în Barcelona, ​​Spania, ISDIN® este un laborator internațional de prestigiu specializat în soluții inovatoare tangente sferei patologiilor dermatologice majore. Inovația constantă și cercetarea împărtășesc un obiectiv comun: dezvoltarea produselor de top dedicate îngrijirii pielii, cu ajutorul unor formule și texturi de ultimă generație. Cu o vastă experiență tangentă patologiilor majore și cu un portofoliu de produse de tratament și terapie adjuvantă axate pe prescripția și recomandarea de către profesioniștii din domeniul sănătății, ISDIN® conduce în prezent sectorul îngrijirii pielii și este marca dermatologică numărul unu în Spania. Produsele ISDIN® sunt prezente în Franța, Germania, Italia, Belgia, Portugalia, Chile, Mexic, Brazilia, Argentina, Peru, Columbia, China și SUA.

Pentru mai multe informații despre ISDIN® , accesează: www.isdin.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter