Ce relaxări ar putea intra în vigoare de la 1 iunie, potrivit lui Florin Cîțu

De Unica.ro, pe
Premierul Florin Cîțu a spus că începutul lunii iunie ar putea veni cu mai multe măsuri de relaxare a măsurilor epidemiologice, indiferent de câte persoane vor mai fi vaccinate până atunci.

În ultimul timp, Florin Cîțu a vorbit despre o țintă de vaccinare de 5 milioane de persoane până la data de 1 iunie. Însă România abia a depășit pragul de patru milioane de persoane vaccinate și au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la începutul verii, lucru care face ținta dificil de atins. Mai nou, premierul a spus că „putem să atingem 5 milioane, dar nu ăsta e obiectivul”, după cum arată Libertatea.

Premierul a mai spus: „Obiectivul este să depășim pandemia și asta putem prin vaccinare. Faptul că am venit cu măsuri mai rapid a fost datorită vaccinării care a redus rata de infectare. Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina”. Florin Cîțu a asigurat oamenii că de la 1 iunie vor exista mai multe relaxări indiferent dacă rata de vaccinare va fi atinsă sau nu.

Președintele Klaus Iohannis a spus anterior că România are trei ținte de vaccinare, și anume: 5 milioane de persoane până la 1 iunie, 6 milioane până la 1 iulie și 7 milioane până la 1 august. În funcție de aceste ținte, Guvernul a aprobat un calendar cu privire la relaxarea treptată a restricțiilor.

Citește și: Tulburarea de stres post-COVID-19, o problemă pentru mulți oameni

Citește și: Motivul uluitor pentru care un bărbat s-a vaccinat de trei ori împotriva COVID-19

Citește și: Un nou vaccin anti-COVID-19 ar putea fi disponibil până la finalul anului

Citește și: La cât timp trebuie să își testeze nivelul de anticorpi cei vaccinați, potrivit medicului Adrian Marinescu

Autoritățile au legat acest calendar de relaxări de numărul persoanelor vaccinate până acum, spunând că dacă până la prima zi a verii se vor vaccina 5 milioane de români și rata de incidență a bolii va fi mai mică de 3 la mia de locuitori, se vor putea susține spectacole în aer liber cu până la 1.000 de oameni.

Totodată, s-ar putea organiza nunți, botezuri și alte petreceri la exterior cu maxim 70 de persoane sau la interior cu maxim 50 de persoane. Sălile de fitness ar putea funcționa la capacitate de 70% în loc de 50%, ca în prezent, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unui spațiu de șapte metri pătrați pentru o persoană.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter